вівторок, 27 жовтня 2020 р.

Молочна няня в ПАОП "Промінь" (2020)


У ПАОП "Промінь" відкрили першу в області "Молочну няню" - автомат для випоювання телят.

Догляд і годівля молодняку завжди були для тваринників важкою фізичною роботою, під час якої нерідко доводитися з ранку до вечора переміщати центнери ваги. Особливо важко буває взимку й у бездоріжжя та на горбкуватій місцевості.

Цей пристрій значно полегшує роботу. Завдяки йому молочна їжа буде більш збалансованою і роздаватиметься тваринам утричі швидше. Автомат виправдає себе, оскільки забезпечує полегшення праці телятниць, дає змогу правильного випоювання та збереження здоров’я поголів’я, уникнення діареї, що прямо відображається на молочній продуктивності. Це новий рівень вирощування молодняку.

"Мені приємно, що ми перші. Тваринництво, як і сільське господарство в цілому, - це завжди ризики. Тож правильне планування розвитку та поступова автоматизація дає великі плюси. Маю амбітні плани щодо подальшого нарощування поголів'я ВРХ та збільшення дійного стада. Будемо робити все, аби це вдалося. Дякую всім представникам сільгосппідприємств, які завітали до ПАОП "Промінь". Ділитися досвідом потрібно, адже за цим стоїть спільний розвиток галузі у районі.", - Євген Третяков.

Немає коментарів:

Дописати коментар