середу, 13 червня 2018 р.

Відбувся об'їзд полів агропідприємств Красноградського району

12 червня, з метою обміну досвідом, відбувся щорічний об'їзд полів агропідприємств Красноградського району.

Розпочався об'їзд із огляду демонстраційного полігону озимих культур та ярого ячменю в ДП ДГ "Красноградське". Пояснення надавав провідний науковий співробітник ІСЗСГ НААН України Сергій Грузінов.  

Далі учасники об'їзду вирушили на огляд агропідприємств південної частини району: ТОВ "Агрофірма"Пісчанська" - огляд посівів багаторічних трав, кукурудзи; ТОВ "Новий сад"-огляд посівів соняшника та озимої пшениці; ФОП «Гноєва» - огляд посівів кукурудзи та сої; ПАОП "Промінь" - огляд посівів цукрового буряку, озимої пшениці, озимого гороху; ТОВ "Агрофірма "Пісчанська" - огляд товарних та насіннєвих посівів озимої пшениці, соняшника, озимого ячменю; СТОВ "Мрія" - огляд посівів кукурудзи, соняшника, озимої пшениці; ТОВ "Красноградська овочева фабрика"- огляд посівів сільськогосподарських культур.


Після легкого обіду об'їзд продовжився у північній частині району оглядом посівів цукрових буряків та кукурудзи у ТОВ "Агрофірма "Пісчанська", посівів озимої пшениці та кукурудзи у СБОК "Зоряне", посівів озимої пшениці, соняшника та гороху у ТОВ "Надія", посівів соняшника у ТОВ "Красноградське джерело", посівів кукурудзи та соняшника у ТОВ "Ранок".

Кінцевим пунктом стало ПАОП "Зоря", де за маршрутом керівника підприємства Петром Германом відбувся огляд посівів сільськогосподарських культур. Там учасники об'їзду підбили підсумки побаченого, ділилися враженнями.

У рамках заходу відбулось навчання з пожежогасіння на територїї ТОВ "Надія" за участі Красноградського районного відділу ГУ ДСНС України в Харківській області щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої пожежею на полі. Ініціатором проведення навчань став очільник району Євген Третяков.

Рятівники продемонстрували швидку та злагоджену роботу. Новий пожежний автомобіль дає можливість швидко локалізувати пожежу, що було й продемонстровано. На місце пожежі пожежники прибули за 12 хв.


День видався насиченим та цікавим. А головне - корисним для кожного підприємця аграрного сектору району.

"Раз на рік ми маємо можливість перейняти передовий досвід, поспілкуватися з колегами, дізнатися про нові технології, почути корисні поради. Ми робимо одну справу, спрямовану на підвищення конкурентноспроможності району, регіону та країни в цілому. Працювати у сільському господарстві - нелегко, тож хвала всім тим, хто віддано трудиться на рідній землі, хвала рукам, що пахнуть хлібом!", - говорить Євген Третяков.                                         

Немає коментарів:

Дописати коментар