четвер, 14 червня 2018 р.

Працю свою не задекларував - своє майбутнє ТИ програв!

14 червня 2018 року на території Красноградського ринку районною робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, спільно з головним державним інспектором Головного управління Держпраці в Харківській області, проведено флешмоб під гаслом "Поважай свою працю, відстоюй свої права". 

У ході спілкування головним державним інспектором            С.С. Нєгодовим було акцентовано увагу всіх представників малого бізнесу на відповідальність за порушення трудового законодавства, у тому числі за використання найманої праці без юридичного оформлення. 

Також наголошувалось щодо негативних наслідків отримання й сплати заробітної плати "в конвертах" та переваг пенсійної реформи. Використання найманої праці без оформлення трудових відносин призводить до позбавлення працівника:

- гарантованого розміру заробітної плати; 
- права на оплачувану відпустку, 
- відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами; 
- права на оплату лікарняного; 
- права на достроковий вихід на пенсію, 
- права на скорочений робочий день, 
- права на допомогу по безробіттю; 
- права на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві й професійних захворювань; 
- права на зарахування виробничого стажу; 
- права на матеріальне забезпечення в порядку соціального страхування в старості. 

Інформаційно – роз’яснювальною роботою охоплено 38 суб’єктів господарювання на території Красноградського району, які використовують найману працю.
Під час проведення флешмобу було виявлено одну фізичну особу – підприємництва, в якого працювало без оформлення трудових відносин два найманих працівника. В даному напрямку буде проводитися відповідна робота щодо офіційного працевлаштування найманих працівників. 

Фізичним особам-підприємництва та найманим працівникам було розповсюджено відповідні інформаційні буклети та листівки з порадами і телефонами гарячих ліній.

Немає коментарів:

Дописати коментар