понеділок, 11 березня 2019 р.

Як Масляну відсвяткуєш, таким і увесь рік буде

10 березня, в Прощену неділю та останній день Масляної, на Красноградщині провели маштабне районне свято "Весела Масляна".

Захід відбувся за ініціативи голови Красноградської районної державної адміністрації Євгена Третякова та підтримки Благодійного Фонду ім. Героя України Гулого І.М.

Мешканці райцентру - і дорослі, і малі, і гості веселились від душі, залюбки брали участь в іграх, конкурсах, водили хороводи.

На проводи зими та на зустріч із весною прийшли сотні мешканців міста та району.
Цьогорічну Масляну святкували на Центральній площі міста. Було велелюдно і весело.

Наш народ славиться тим, що вміє зберігати традиції та оберігати культуру. Яскравим підтвердженням цьому стала участь закладів, установ і організацій міста та району у конкусній програмі "Масляні столи".

Євген Третяков привітав мешканців зі святом та зауважив, що цьогорічний формат проведення заходу мав новий рівень.

На площі працювала торгівля сільськогосподарською продукцією, різноманітними товарами, смаколиками та млинцями, виробами декоративнино-прикладного мистецтва. Працювали аніматори у тематичних костюмах.

Всі представлені композиції були гарні та оригінальні. Компетентне журі, на чолі з очільником району, оглянуло всі підготовлені композиції і, підрахувавши оцінки, визначило переможців.

Далі відбулась урочиста церемонія нагородження учасників заходу. Євген Третяков ще раз звернувся зі словами вітань до красноградців та нагородив конкурсантів грамотами та подарунками.

Також цього дня, за ініціативи Євгена Третякова та Благодійного Фонду, засновник Галина Третякова, спільно з Красноградським молодіжним центром, директор Дарія Савастюк, відбувся благодійний збір коштів Євгенії Палієнко, учениці Красноградської гімназії "Гранд", у якої тяжка хвороба. 

Чудовим завершенням заходу стало традиційне паління опудала Масляної, кругом якого співали пісень та водили хороводи.

"Особисто я отримав від свята безліч позитивних емоцій, яких вистачить, сподіваюся, до наступної Масниці. Адже в народі кажуть: "Як Масляну відсвяткуєш, таким і увесь рік буде.", - ділився враженнями Євген Третяков.

Немає коментарів:

Дописати коментар