середу, 12 червня 2019 р.

У Красноградському районі інклюзивно-ресурсний центр офіційно відкрито

11 червня урочисто відкрили інклюзивно-ресурсний центр на базі Красноградського багатопрофільного ліцею, в основі діяльності якого покладено забезпечення права дитини з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти.

Центр спеціалізується у наданні психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям із особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років. 

Створення таких центрів - це результат спільної роботи державної та місцевої влади. Вартість капітального ремонту центру склала 1 564,8 тис. грн. За кошти районного бюджету придбано устаткування, обладнання та дидактичний матеріал: державна субвенція – 191,2 тис.грн.; районний бюджет – 592,7 тис.грн.

Сьогодні це 31-й інклюзивно-ресурсний центр в області. У районі 72 дитини з особливими потребами, які відвідують ІРЦ.

"Наш центр сучасний та обладнаний всім необхідним для правильної роботи з дітьми. За всю історію в державі вперше впроваджено комплексний підхід щодо навчання дітей, які потребують особливої уваги. Бажаю, щоб тут були лише посмішки. Центр відкрито заради наших дітей, заради майбутнього.", - наголосив Євген Третяков.
На урочистій частині було представлено колектив закладу. Насамкінець почесні гості та всі бажаючі оглянули інклюзивно-ресурсний центр.

На сьогодні створено гідні умови, впроваджено європейські принципіи та стандарти життя, які забезпечують системний кваліфікований супровід дітей з особливими освітніми потребами.

Немає коментарів:

Дописати коментар