середу, 29 листопада 2017 р.

Перспективи інклюзивної освіти в Краснограді

28 листопада в районному центрі зайнятості відбувся семінар на тему: "Обговорення майбутньої функціональної та організаційної структури інклюзивно-ресурсного центру в м. Красноград". В семінарі взяв участь радник голови РДА Валерій Кицюк.
 
Інклюзивна освіта – гнучка індивідуалізована система навчання дітей з особливостями психофізичного розвитку в умовах масової загальноосвітньої школи за місцем проживання. Навчання відбувається за індивідуальними навчальними планами та забезпечується медико-соціальним та психолого-педагогічним супроводом. Інклюзивна освіта передбачає створення освітнього середовища, яке б відповідало потребам і можливостям кожної дитини, незалежно від особливостей її психофізичного розвитку.


За підтримки  Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) у 2018 році в Краснограді планується відкрити заклад інклюзивної освіти. Даний центр планується розташувати в приміщенні колишньої лікарні на території залізничного вокзалу. Таким чином, історична будівля нашого міста отримає друге життя і буде слугувати важливій місії: реабілітації та соціальній адаптації дітей з обмеженими можливостями.
Концепція інклюзивної освіти відображає одну з головних демократичних ідей – усі діти є цінними й активними членами суспільства. Навчання в інклюзивних навчальних закладах є корисним як для дітей з особливими освітніми потребами, так і для дітей з типовим рівнем розвитку, членів родин та суспільства в цілому.

Немає коментарів:

Дописати коментар