четвер, 9 листопада 2017 р.

Свято людей натхненної праці

Сьогодні в районі вшанували людей культури, чия праця націлена на те, щоб дарувати свято і прикрашати життя всіх навколо. Музика, світло софітів, урочисто вбрана сцена, ефектні виступи артистів - те, що звик спостерігати кожен глядач. Та мало хто замислюється над тим, скільки людей стоїть насправді за великою справою збереження, розвивитку і відтворення безцінних духовних скарбів нашого народу. Сьогодні це і звукооператори, гримери, костюмери, технічний персонал - ті, кого не видно на сцені, але без праці яких не склалась би цілком картина. 
 
Зі словами привітання та щирими побажаннями до культпрацівників звернувся голова райдержадміністрації Євген Третяков. В своїй промові він згадав про ще одне сьогоднішнє свято - День української писемності та мови. Очільник району пов'язав ці свята, адже наша мова - це невід'ємна частина культури. 

"Разом ми повинні робити усе для того, аби культурний розвиток був доступний і відкритий кожному", - підкреслив у своєму виступі Євген Андрійович.
Присутні могли переглянути чудову відеопрезентацію, де були висвітлені найяскравіші моменти, пов'язані з розвитком культури на Красноградщині. Кращим представникам галузі вручили подяки та грамоти, а ветеранів цієї ниви привітали квітами від голови РДА.

Культура робить людину особистістю. Незримою силою вона формує національну спільність, робить нас неповторними, несхожими на інших. Дякуючи щоденній праці клубників, викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, бібліотекарів, фахівців музейної справи, невтомно доглядаються джерела духовності, правди і краси. Дякуючи творчому неспокою та громадському подвижництву майстрів культури та мистецтв народна та професійна культура рясно вродила вагомими духовними здобутками. Тож ставлення до працівників культури – це індикатор суспільного благополуччя.

Немає коментарів:

Дописати коментар