вівторок, 21 листопада 2017 р.

Вони змінили Україну

Аби Героєм стати, що зробити варто?
В країні, де безчестя панувало стільки літ...
Лише сміливо заступить на правди  варту
І разом з однодумцями потрохи змінювати світ.

Чотири роки тому про Україну почув увесь світ. Не заговорила вона, а закричала голосами мільйонів українців, що вирішили згуртуватись, аби в самому її серці - в столиці на Майдані, відстояти конституційні засади і права громадян, якими довгий час гребували можновладці. 

Саме з 21 листопада 2013 року Українська держава стала на шлях кардинальних змін. Змінили її події Майдану та люди, яким не була байдужа доля рідної землі...

Аби вшанувати їх - Героїв, чий подвиг став самопожертвою для майбутнього країни, у Красноградському краєзнавчому музеї ім. П.Д. Мартиновича зібрались представники влади та громадськості, студентська молодь та ті, хто продовжує почату справу небесної варти - учасники антитерористичної операції на Сході України.  Захід-реквієм нагадав усім про ті події та процеси, що вплинули на теперішній день і почали нову сторінку в історії нашої держави.
Очільник району закликав присутніх любити свій рідний край так, як його любили загиблі учасники Революції гідності. "Ми маємо і далі боротись за демократичне життя в нашій державі, аби подвиг Небесної Сотні та всіх поколінь патріотів, що вболівали за істинно незалежну Україну не був марним...", - говорить Євген Андрійович. 

Також він вручив відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції» землякам, що боронили державу від агресора та відстоювали її цілісність: Віктору Домбровському, Віктору Абрамову та Віктору Межерицькому.

Після заходу Євген Андрійович поклав квіти до пам'ятного знаку  "25 років незалежності України", який уособлює в собі пошук справжньої свободи та шлях державотворення, яким свідомо йшли Герої Небесної Сотні, а зараз його продовжує весь український  народ.

Немає коментарів:

Дописати коментар