вівторок, 13 листопада 2018 р.

Профілактична робота із молоддю району як запорука зменшення злочинів


Красноградський районний центр для сім’ї, дітей та молоді разом із Красноградським районним відділом філії державної установи «Центр пробації» в Харківській області, провели заходи із студентами Красноградського медичного коледжу та студентами Красноградського технікуму механізації сільського господарства, спрямовані на навчання навичок протидії булінгу та профілактики злочинів та правопорушень серед неповнолітніх. 

Заходи було проведено з метою протидії кримінальної відповідальності неповнолітніх та формування навичок правомірної поведінки і навчання діяти в різноманітних життєвих ситуаціях у відповідності з нормами права. 

Фахівець із соціальної роботи Красноградського районного центру для сім’ї, дітей та молоді Чуприна О.Є. зазначила, що причиною підліткової злочинності найчастіше є неналежний догляд за дітьми батьками або особами, які їх замінюють. Загальне зниження рівня життя, неблагополуччя сімей, які із втратою прибутку втрачають моральні цінності, відсутність належних побутових умов – все це призводить до того, що діти, прагнучи жити якнайкраще, намагаються досягти бажаного шляхом крадіжок та інших злочинів. Крім того, згубний вплив на неповнолітніх справляють соціальні мережі та телебачення, що пропагують насильство і життя заради власного задоволення. 

Заступником начальника відділу філії державної установи «Центр пробації» в Харківській області Батюк О.О. було обговорено проблему злочинності серед неповнолітніх та наслідки недотримання правомірної поведінки в суспільстві. 

Така профілактична робота спрямована на зменшення ризику випадків скоєння неповнолітніми злочинів, формування свідомого ставлення до здорового пособу життя. 

Зазначеною роботою планується охопити інші навчальні заклади Красноградського району Харківської області.

Немає коментарів:

Дописати коментар