пʼятницю, 14 липня 2017 р.

Стан реалізації реформи місцевого самоврядування обговорили в ХОДА


13 липня Євген Третяков взяв участь у нараді з питань реалізації реформи децентралізації в Харківській області. 

Заступник голови ХОДА Михайло Черняк нагадав, що на даний момент у Харківській області створено шість об’єднаних громад, дві з них – Нововодолазька та Зачепилівська - об’єдналися в цьому році. Також на розгляді в обласній державній адміністрації наразі знаходяться ще два пакети документів від майбутніх громад – Малинівської (Чугуївський район) та Коломацької. 

Звертаючись до керівників районів, Михайло Черняк наголосив на необхідності проведення активної роз’яснювальної роботи як з населенням, так і з головами місцевих рад. 

Під час наради були заслухані звіти усіх голів райдержадміністрацій області, в яких висвітлювалась інформація щодо стану впровадження децентралізаційної реформи на місцях та етапу створення ОТГ у районах. Також було обговорено внесення можливих змін до перспективних планів. 
 
Євген Третяков повідомив, що згідно перспективному плану в Красноградському районі передбачено створення трьох об’єднаних територіальних громад: Красноградської, Наталинської та Хрестищенської. Наталинська та Красноградська знаходяться на етапі роботи спільних робочих груп та підготовки ними проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад. Він зазначив, що враховуючи думку мешканців району, найближчим часом будуть вивчатись можливості внесення змін до перспективного плану з метою його вдосконалення та наближення до відповідності сучасним реаліям.

"Робота в напрямку об'єднання ведеться активно. Наразі ми вже перейшли від роз'яснень та обговорень до конкретних дій, адже усвідомлюємо актуальність даного питання та необхідність оперативності у прийнятті відповідних рішень", - говорить голова Красноградської райдержадміністрації.

Немає коментарів:

Дописати коментар