пʼятницю, 28 липня 2017 р.

Харківське регіональне відділення Асоціації міст України з робочим візитом завітало до Миколо-Комишуватської сільської ради

27 липня 2017 року очільник району Євген Третяков разом з регіональними консультантами РВ АМУ в Харківській області завітав з робочим візитом до Миколо-Комишуватської сільської ради.

Регіональні консультанти прибули до сільради з метою надати консультацію мешканцям села з питань подальшого об’єднання Миколо-Комишуватської, Кирилівської та Хрестищенської громад в одну об’єднану територіальну громаду з центром у селі Хрестище згідно з перспективним планом.

На обговоренні були присутні: регіональні консультанти з правових, бюджетних питань та з питань економічного розвитку, голова Красноградської райдержадміністрації Євген Третяков, сільські голови Миколо-Комишуватської, Кирилівської, Хрестищенської громад та місцеві жителі.

Детальну увагу було приділено чіткому визначенню рівня фінансової спроможності майбутньої громади, виходячи з наявного бюджетного ресурсу, потенційних фінансових резервів та можливих додаткових місцевих джерел надходжень, а також, - з урахуванням належних трансфертів з державного бюджету після об’єднання, беручи до уваги необхідність майбутнього утримання наявної мережі установ соціально-культурної сфери, апарату управління ОТГ, комунального господарства та ін.

Думки миколо-комишуватців розділилися, точилися запеклі дискусії та обговорення щодо можливих майбутніх об’єднань та формувань. Частина людей підтримує ідею створення Хрестищенської ОТГ, деякі нічого не хочуть змінювати та залишити все так як є, на думку інших - має бути одна громада на Красноградщині - з центром у місті.

Очільник району Євген Третяков наголосив: "Потрібно усвідомлювати актуальність даного питання. Вирішувати вам! Слухайте, запитуйте, визначайтесь! Процес створення об’єднаних територіальних громад у рамках реформи деценралізації - важлива тема сьогодення, тому потребує зваженості, але рішучості!"

Автор: Анастасія Рябокінь

Немає коментарів:

Дописати коментар