понеділок, 17 липня 2017 р.

Про хід реалізації Урядової програми «Доступні ліки», про реконструкцію системи газопостачання в сільських закладах охорони здоров’я, про стан надання адміністративних послуг

Ці та інші питання обговорили на щотижневій апаратній нараді, яка відбулася 17 липня поточного року в райдержадміністрації.

Головний лікар комунального закладу охорони здоров’я «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району» Олексій Фесенко зазначив, що з 1 квітня 2017 року стартувала Урядова програма «Доступні ліки», згідно якої пацієнти за наявності рецепта можуть отримати певні препарати безкоштовно або з невеликою доплатою.

У Красноградському районі долучилися до цієї програми наступні аптеки:
ПМП «Нектар»;
ТОВ «ФАРМІНТЕРМЕД» Аптечний пункт №2;
ФОП Зінченко Н.О.;
ФОП Семеренко Ж.В.;
ФОП Хонда В.В.

Із зазначеними вище аптеками укладені договори про відпуск лікарських засобів за рецептами для осіб із захворюваннями серцево-судинної системи, на цукровий діабет ІІ типу та бронхіальну астму. За звітний період відшкодовано аптекам за відпущені рецепти 272,8 тис. грн., що складає 76,5% від плану.

Адміністратор центру надання адміністративних послуг райдержадміністрації Марина Довгопол доповіла, що центром забезпечується надання адміністративних послуг через адміністратора шляхом його взаємодії із суб’єктами надання адміністративних послуг.

На сьогоднішній день ЦНАП працює з десятьма суб’єктами надання адміністративних послуг, а саме: з Красноградським районним сектором ГУ ДМС у Харківській області, Красноградською міською радою, відділом державної реєстрації Красноградської райдержадміністрації, відділом у Красноградському районі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області та іншими.

За перше півріччя 2017 року із заявами про надання адміністративних послуг звернулось 1310 суб’єктів звернень, в середньому за місяць – 218.

Як зазначила адміністратор, переваги інтегрованого надання адміністративних послуг, тобто через центр надання адміністративних послуг, полягають в тому, що для споживачів послуг це можливість одночасного замовлення різних послуг. Робота ЦНАПу – це ліквідація потреби особи звертатися до різних суб’єктів надання адміністративних послуг, розпорошених територіально та за різними прийомними годинами.

На нараді обговорили також питання щодо стану фінансування коштів на придбання лікарських засобів хворим на цукровий діабет (інсулін) жителям району.

Немає коментарів:

Дописати коментар