понеділок, 10 липня 2017 р.

На апаратній нараді райдержадміністрації

Стан введення мінімальної заробітної плати на підприємствах, установах та організаціях Красноградського району обговорили на щотижневій апаратній нараді, яка відбулася 10 липня поточного року в райдержадміністрації.


Начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Гонтар доповіла, що згідно статистичних даних середньомісячна заробітна плата на підприємствах, установах та організаціях району становить 7873 грн., що перевищує мінімальну заробітну плату у 2,5 рази. Красноградський район по рівню заробітної плати по Харківській області займає 1 місце.

Протягом І півріччя 2017 року моніторингом своєчасності введення мінімальної заробітної плати охоплено 125 підприємств, установ та організацій, що складає 86% від загальної кількості діючих підприємств.

Про сприяння працевлаштуванню та надання інших соціальних послуг внутрішньо-переміщеним особам проінформувала Ірина Петрикіна – директор Красноградського районного центру зайнятості, яка доповіла, що особлива увага в сучасних умовах приділяється наданню соціальних послуг внутрішньо переміщеним особам і служба зайнятості одним із своїх пріоритетних завдань ставить сприяння їх працевлаштуванню

З початку дії антитерористичної операції в службі зайнятості Красноградського району було зареєстровано 56 чол., що мали довідку про взяття на облік як осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України або районів проведення антитерористичної операції, з них мали статус безробітного 52 особи. За цей період працевлаштовані 33 особи даної категорії (або 58,9% від загальної кількості відповідної категорії осіб). Профорієнтаційними послугами охоплені 56 осіб зазначеної категорії, професійне навчання проходили 16 осіб та брали участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру 9 чол., 1 особа отримала ваучер для перепідготовки та проходить навчання в Харківському національному аграрному університеті ім. Докучаєва за спеціальністю «Агрономія».

Постановою Кабінету Міністрів України від 02.12.2015 № 1154 «Про реалізацію пілотного проекту із залученням до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб» з 1 січня 2017 року по 31 грудня 2017 року запроваджено у Харківській області реалізацію пілотного проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб.

Учасниками пілотного проекту є непрацюючі працездатні особи з числа:

– членів малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу;

– внутрішньо переміщених осіб.

Залучення учасників пілотного проекту до роботи здійснюється центром зайнятості шляхом:
сприяння працевлаштуванню, в тому числі на нові робочі місця;
надання безвідсоткової фінансової допомоги на поворотній основі для організації підприємницької діяльності (до 64 тис. грн. строком до 3-х років, розмір повернення зменшується на суму сплачених податків та єдиного соціального внеску);
участь в громадських роботах.

Немає коментарів:

Дописати коментар