четвер, 1 лютого 2018 р.

Сучасне медичне обладнання, як запорука кваліфікованої діагностики

В кабінеті флюорографічного обстеження поліклінічного відділення Красноградської ЦРЛ встановлено нове обладнання - сучасний флюорограф з комп'ютерним забезпеченням. Апарат придбали за кошти, виділені з районного бюджету за ініціативи голови Красноградської РДА Євгена Третякова. Відтепер процедура флюорографічного обстеження стане простішою, швидшою, а результати - точнішими. Серед переваг нового обладнання також те, що пацієнт отримує значно меншу дозу радіаційного випромінювання порівняно зі старим флюорографом і, при необхідності, може отримати результат одразу після обстеження. Раніше добове навантаження складало близько 70 людей, а з новим обладнанням ця цифра зростає до 100 осіб.

Як зауважив лікар-рентгенолог Красноградської ЦРЛ Микола Стогній, подібні апарати існують лише в обласних клініках та лікарнях, для районного ж центру - це велика рідкість. Також він розповів, що в комп'ютерній системі створений рентген-архів, в якому протягом років зберігатимуться знімки пацієнтів, що пройшли обстеження. Це дасть можливість в подальшому слідкувати за перебігом виявлених захворювань і підвищить рівень якісної діагностики. 

У кабінеті також проведено поточний ремонт, замінено вентеляційну систему та електропроводку. 

Очільник району Євген Третяков наголосив, що це лише початок шляху модернізації районного закладу медицини. Уже розпочато роботу з реконструкції харчоблоку, а саме: встановлено витяжки та вентеляційну систему. В подальшому у приміщенні планується ремонт та закупівля нових меблів і посуду. Також в планах - утеплення фасаду лікарні і капремонт інфекційного відділення. Головний лікар ЦРЛ Олександр Колодяжний повідомив, що 6  лютого з Одеси приїдуть фахівці, які будуть навчати наших лікарів працювати з нещодавно придбаним за кошти районного бюджету апаратом штучної вентиляції легенів для новонароджених. 
"Ми будемо робити все можливе, аби Красноградська ЦРЛ стала центром медичного округу. Важливим завданням для досягнення цієї мети є залучення нових кваліфікованих кадрів", - говорить Євген Андрійович.

Немає коментарів:

Дописати коментар