середу, 21 лютого 2018 р.

На Красноградщині вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2014 року став найкривавішим днем Революції Гідності. Чотири роки тому у протистояннях із силовиками в Києві загинуло більше сотні людей, яких сьогодні справедливо називають героями. Ще тисячі учасників Євромайдану зазнали поранень – хтось назавжди втратив здоров’я. У Краснограді пам’ять Небесної Сотні вшанували в Красноградському краєзнавчому музеї ім. П.Д. Мартиновича. На захід-реквієм прийшли представники влади, громадськості та студенти місцевих вишів.


"Сьогодні ми згадуємо всіх, хто ціною власного життя відстояв наше спільне національне право на свободу та незалежність. Подвиг майданівців поклав початок впевненого руху і боротьби  українців за гідне життя в розвиненій країні. Ми всі маємо об’єднувати зусилля для того, щоб Україна процвітала. А також не забувати тих, хто відстоює нині єдність держави на Сході України", - підкреслив у своєму виступі голова райдержадміністрації Євген Третяков. 

Для кожного свідомого громадянина, для усього нашого народу – День Героїв Небесної Сотні – це не просто данина громадянській відвазі, силі духу учасників Революції Гідності, а й нагода достойно вшанувати пам`ять самовідданих патріотів, які поклали життя на вівтар служіння Вітчизні. Тож нехай у наших серцях завжди яскраво палає вогонь правди, небайдужості, справедливості  та нестримної любові до рідної землі, який запалили гідні сини й доньки України на Майдані у Києві. І той вогонь розтопив не лише сніг та лід на великій площі столиці, завдяки йому відтали крижані серця мільйонів українців і наповнились гордістю за свій народ і вірою у світле майбутнє. 

Немає коментарів:

Дописати коментар