середу, 28 лютого 2018 р.

Держава виконує всі обіцянки щодо об'єднаних територіальних громад, - Євген Третяков


Підтвердженням цього факту є те, що Кабмін в рамках поглиблення децентралізації передав землю сільгосппризначення поза межами населених пунктів першим семи об’єднаним територіальним громадам. В тому числі, з державної власності у комунальну були передані земельні ділянки площею 791,08 га Наталинській сільській ОТГ Красноградського району Харківської області. Дані землі були сформовані, та відомості про них були внесені до Державного земельного кадастру, що дало змогу здійснити передачу в стислі терміни – протягом двох тижнів з моменту отримання відповідного звернення головним управлінням земельної служби. Процедура не потребувала витрат з державного бюджету.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман привітав голів ОТГ зі знаковою подією, яка стала логічним продовженням процесу передачі фінансових та адміністративних повноважень на місця в рамках реформи, розпочатої в 2014 році. За його словами, процес передачі земель буде завершений до кінця поточного року. «У громадах є повноваження, ресурси, (буде) земля – будь-ласка, налагоджуйте життя», - звернув увагу Глава Уряду.

Відтепер громада зможе більш ефективно, раціонально й прозоро розпоряджатись землями за межами населених пунктів, надаючи їх для використання учасникам АТО, найбільш незахищеним верствам населення та збільшуючи надходження до місцевого бюджету.
Наталинська ОТГ - потужна громада в Харківській області з великим потенціалом розвитку. Як наголошує голова ОТГ Віолета Боровська, нові можливості і перспективи, які відкрилися для Наталинської ОТГ - це результат всілякої підтримки голови райдержадміністрації Євгена Третякова і плідної співпраці в напрямку реалізації актуальної реформи сьогодення, направленої на розвиток територій і підвищення якості життя людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар