пʼятницю, 17 серпня 2018 р.

Цього року в області капітально ремонтують 200 шкіл

Поточні ремонти й оновлення матеріально-технічної бази проводять майже в усіх навчальних закладах регіону.

«Готуємо школи регіону до навчального року. Чекаємо на майже 240 тисяч учнів, серед яких 27 тисяч - першокласники», - повідомила голова ХОДА Юлія Світлична.

Роботи в загальноосвітніх навчальних закладах області фінансуються з бюджетів усіх рівнів. Реконструкції та капремонти проходять у 200 закладах освіти. Загалом у них вже відремонтували майже 5 тис. квадратних метрів покрівель, 18 харчоблоків, 12 їдалень, 18 спортивних залів, 13 актових залів, 34 туалети, замінили 7,1 тис. кв. м вікон. Також реконструювали 30 систем внутрішньої та зовнішньої тепломережі, 140 систем водопостачання та водовідведення, 52 котельні.


За інформацією керівника області, велику увагу цього року приділено розвитку інклюзивної освіти та фізичного виховання школярів. В області працюватимуть 383 інклюзивні класи, створюються 27 інклюзивно-ресурсних центрів, 15 ресурсних кімнат та 25 медіатек.

«Окрема увага – створенню в школах сучасних спортивних залів та майданчиків – це розвиток та здоров’я дітей», - акцентувала голова облдержадміністрації.

Немає коментарів:

Дописати коментар