середу, 26 вересня 2018 р.

Скажи НІ зарплаті в «конверті»

21 вересня 2018 року за ініціативою Південної ОДПІ спільно з представниками: управління праці та соціального захисту населення Красноградської районної державної адміністрації, юридичного сектору апарату районної державної адміністрації, Красноградської районної філії ХОЦЗ та управління Держпродспоживслужби на території Красноградського ринку проведено Флешмоб під гаслом «Скажи НІ зарплаті в «конверті».

У ході спілкування з представниками малого бізнесу наголошувалось на відповідальність за порушення трудового законодавства, у тому числі за використання найманої праці без оформлення.

Наймані працівники, які погоджуються отримувати заробітну плату в «конверті», не лише сприяють розвитку «тіньових схем», а й позбавляють себе соціальної захищеності – гідної пенсії в майбутньому, лікарняних, декретних виплат, отримання баньківських кредитів, житлових субсидій тощо.

Фізичним особам-підприємництва та найманим працівникам було розповсюджено відповідні інформаційні буклети та листівки з порадами, а також телефонами гарячих ліній.

Шановні роботодавці району! Закликаємо Вас зробити крок на зустріч суспільству – легалізувати зайнятість населення та відмовитись від виплати зарплати «в конвертах».

Немає коментарів:

Дописати коментар