вівторок, 11 вересня 2018 р.

Красноградщина на фестивалі «Весілля в Малинівці – плюс»

Минулої суботи, 8 вересня, Красноградщина представила свою експозицію на відкритому фестивалі обрядового та сучасного весільного дійства «Весілля в Малинівці – плюс», що проходив у смт Малинівка, Чугуївського району Харківської області під патронатом голови ХОДА Юлії Світличної.

Метою і завданням Фестивалю стали:  популяризація та пропаганда народного фольклорного жанру, як унікального явища вітчизняної культури, розвиток народної та фольклорної обрядовості, впровадження її у повсякденному житті, виявлення і заохочення кращих творчих колективів та виконавців народного та фольклорного жанрів, створення умов для творчого спілкування аматорських колективів та виконавців, збереження та пропаганда трудових традицій слобожанського села, поліпшення культури праці сільських, селищних трудівників, що зберігають етнічне коріння нації, від якого відростають нові пагони самооновлення, а отже й самозбереження, підвищення уваги засобів масової інформації до слобожанського села як самобутнього осередку культури, до різнобічного висвітлення життя та праці сільської жінки, залучення колективів народної творчості обласного та Всеукраїнського рівнів до культурного обслуговування сільського населення, формування естетичного світосприйняття населення шляхом залучення його до участі у високохудожніх заходах та показ кращих концертних програм сільських аматорів.

Бажання взяти участь у фестивалі виявили колективи з різних країн, зокрема, Грузії, Вірменії, Греції, Білорусі. Також участь у заході взяло близько 200 народних майстрів з усієї України.

На території фестивалю діяли 16 локацій та 5 сцен. Так, на локації «Весільні ворота» можна було побачити ретрофотовиставку зі світлинами 19 сторіччя та виставку гігантських весільних вінків. На локації «Дитяче містечко» працювали атракціони, аквагрим, солом’яний лабіринт, малеча брала участь у конкурсах та іграх. На майданчику «Цирк» можна було побачити вистави від циркових артистів та погратися з тваринами контактного зоопарку. На «Галявині весільних оберегів» гості мали можливість придбати сувенір та поворожити на кохання в чарівника - мольфара. У «Весільному містечку» всі райони області та представники національних меншин представили свої весільні обряди. Пари мали можливість політати на «Крилах для закоханих» - повітряних кулях, що розмістяться неподалік від великої сцени фесту.

Головною «родзинкою» фестивалю стала можливість укласти шлюб на добу в «Арці закоханих». Крім того, тут відбувся парад молодят, які справді одружилися у цей день, а також пар, які побралися на фестивалі у різні часи.

На чотирьох малих сценах фестивалю проходили конкурси «Слобожанська Яруня», «Богатир Чугуївщини», виступали народні колективи, шоу весільних оркестрів, проходили майстер-класи весільного танцю.
Також відбувся показ театру мод, виступ вокально-інструментального гурту SantaLucia, фінальне дефіле й нагородження переможців конкурсу на звання «Слобожанська Яруня».

Вже ввечері на головній сцені відбулися виступи театру циганської пісні «Очі чорні» та спеціальних гостей фестивалю – співаків Ольги Цибульської та Олега Вінника.

Завершилося свято фаєр-шоу та дискотекою.

Красноградщина представила себе постановкою весільного дійства "Дівич вечір", одяганням вінка весільного. Постановкою займалися колективи "Крапелька", "Арт-Є" та "Тишенківські зорі".  На сценах виступали наші незмінні сільські творчі колективи - "Мальви" СК с. Дружба та " Черешененьки" СБК с. Попівка.

Немає коментарів:

Дописати коментар