вівторок, 25 жовтня 2016 р.

Щодо змін в роботі Красноградської ЦРЛ

      Останнім часом серед населення спостеріється стурбованість ситуацією, що склалась в Красноградській центральній районній лікарні стосовно оптимізації ліжкового фонду. Керівництво районної державної адміністрації вважає своїм обов`язком внести  певну ясність. 
    Адміністрація лікарні діє відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.11.2015 № 1024 "Про затвердження нормативу забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками у розрахунку на 10 тис. населення". Керуючись Методикою щодо забезпечення стаціонарними ліжками у розрахунку на 10 тис. населення, затвердженої наказом МОЗ України від 1.02.2016 № 51, фахівцями обласної державної адміністрації проведені розрахунки ліжкового фонду для забезпечення надання стаціонарної медичної допомоги населенню конкретних територіальних громад Харківської області. 
     Ці процеси наразі проходять в кожному районі. Зокрема в Красноградській ЦРЛ планувалось скорочення 60 ліжок, але зусиллями її керівництва вдалось зменшити цю кількість до 45: терапевтичне відділення - 10, неврологічне - 5, кардіологічне - 10, хірургічне - 8, урологічне - 2, офтальмологічне - 10. В інших відділеннях скорочень не відбудеться. 
    Для того, щоб організувати цілодобове медичне обслуговування населення Красноградського, Зачепилівського, Кегичівського а Сахновщанського районів потрібно організувати достатній медичний догляд та обстеження пацієнтів. З цією метою прийнято рішення про створення терапевтичного відділення на 40 ліжок в складі (15 терапевтичних та 25 кардіологічних ліжок), а також хірургічного відділення на 60 ліжок в складі (22 хірургічних ліжка, 23 травматологічних ліжка, 5 урологічних ліжок та 10 отоларингологічних ліжок).

Немає коментарів:

Дописати коментар