четвер, 6 липня 2017 р.

Хвала рукам, що пахнуть хлібом!

Красноградський район сільськогосподарський. На його теренах здійснює свою діяльність чимало агропідприємств. Від їх успішності у значній мірі залежить  рівень економічного та соціального розвитку нашого краю. Відповідно, керівництво району зацікавлене в налагодженні продуктивної співпраці з даними підприємствами задля благоустрою територій та добробуту їх мешканців, економічного зміцнення й підвищення рівня соціального захисту населення.

Саме з цією метою в районі організований об'їзд полів, який проходить щороку в літній період. Цьогоріч захід відбувя 5 липня, і спрямований він був на обмін досвідом між працівниками галузі, огляд машинно-тракторного парку провідних господарств району, презентацію новинок сільгосптехніки, ознайомлення з передовими технологіями, що активно впроваджуються в роботу, і умовами праці механізаторів, доярок та інших працівників господарств для комплексного моніторингу ситуації у сфері агропромислового комплексу району. 

Розпочався об'їзд із ознайомчої екскурсії на демонстраційному полігоні озимих культур, ярого ячменю та зернобобових в ДП ДГ "Красноградське". Далі учасники об'їзду вирушили на огляд агропідприємств південної частини району: ТОВ "Агрофірма"Пісчанська", ТОВ "Новий сад", ТОВ "Укрнафтогазресурс", ПАОП "Промінь", ФГ "Красноградське РТП", ТОВ "Красноградська овочева фабрика", ФОП Дідус М.І.; Ільченко В.І. та СТОВ "Мрія".

У рамках заходу відбулось тактико-спеціальне  навчання за участі Красноградського районного відділу ГУ ДСНС України в Харківській області щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої пожежею на полі. Працівники служби продемонстрували послідовність дій під час усунення та локалізації осередку загоряння від самого моменту надходження повідомлення про виникнення надзвичайної ситуації. Ініціатором проведення даної інсценізації став керівник району Євген Третяков. Таким чином, він хотів черговий раз акцентувати увагу на актуальності питання щодо придбання нового пожежного автомобіля за кошти районного бюджету. 


"Наші рятівники показали злагоджену роботу і впорались на відмінно. Але неозброєним оком можна побачити проблеми із застарілою технікою, які щоразу ставлять під загрозу оперативне та швидке виконання їх службових обов'язків. Чимало депутатів районної ради є представниками аграрного сектору і усвідомлюють, що охорона праці людей є найважливішим показником. Вони зобов'язані робити все можливе, щоб гарантувати безпеку працівників та майна господарств", - зауважив Євген Андрійович.

Після навчань об'їзд продовжився у північній частині району оглядом посівів гороху, сої, озимого ячменю в СБОК "Ленінське", гречки, озимої пшениці та кукурудзи в ТОВ "Надія". В ТОВ "Ранок" представники агропромислового сектору району  оглянули молочно-товарну ферму господарства.

Кінцевим пунктом маршруту стала тракторна бригада ПАОП "Зоря", де учасникам об'їзду продемонстрували зернозбиральну та іншу сільгосптехніку. На сьогодні в підприємтві оновлюється машинно-тракторний парк, збільшується кількість техніки від провідних європейських та світових виробників, здійснюється апробація новітніх технологій. Як зауважив генеральний директор Андрій Ісаєв, все це відбувається завдяки підтримці іноземних інвесторів, яка дає можливість господарству розвиватись швидкими темпами.



В цілому день вийшов насиченим та дуже позитивним, він залишив для кожного не лише спогади про приємне спілкування, а й допоміг розширити кругозір, поповнити багаж знань, перейняти передовий досвід, почути корисні поради від колег. Нарешті в представників агроформувань району з'являється усвідомлення того, що всі вони роблять спільну справу, спрямовану на підвищення конкурентоспроможності регіону та країни.


Участь керівництва району у даному заході є надзвичайно важливою. Євген Третяков, будучи виходцем із одного з найкращих сільських господарств Красноградщини, використовує будь-які можливості для стимулювання соціальної активності базових агропідприємств району.
Дивлячись на поля та ниви, що широко розкинулись навкруги, неможливо не замилуватись їх красою, не потонути у цьому безмежжі. Яка все-таки багата наша земля! Вона без перебільшення годує всю Україну. Але це стає можливим лише за умови вправного та відповідального господарювання небайдужих людей. Тож хвала їм - тим, хто вміє чесно працювати на землі, у сільському господарстві, й залишається справжнім патріотом свого краю.

Довідка: 
У 2017 році до у сільськогосподарських підприємствах планується зібрати ранніх зернових та зернобобових культур всього – 14,3 тис. га, в тому числі:
- озимої пшениці – 10,8 тис. га;
- озимого ячменю – 524 га;
- озимого жита – 120 га;
- ячменю ярого – 1,4 тис. га;
- пшениці ярої – 384 га;
- вівса – 1,0 га;
- гороху – 1,0 тис. га
Крім того під урожай 2017 року посіяно:
- гречки – 436 га;
- сорго зернового – 403,5 га;
- проса – 7,0 га;
- квасолі – 2,0 га;
- віки ярої - 24 га
- сочевиці – 16,0;
- кукурудзи на зерно – 9,9тис. га;

- технічних культур – 15,7 тис.га, в тому числі соняшника – 10,2 тис. га, сої – 5,0 тис. га, цукрового буряку – 215,3 га.
Для потреб тваринництва кормові культури посіяно на площі – 6,3 тис. га.
За шість місяців поточного року агроформуваннями району придбано техніки та сільськогосподарського інвентарю на суму – 30,1 млн. грн.

1 коментар:

  1. Зерно це чудова сировина, ми не сировинний придаток? Які переробні підприємства у нас розвиваються?

    ВідповістиВидалити