понеділок, 7 серпня 2017 р.

Аграрії завершили збір ранніх зернових у Красноградському районі


На апаратній нараді райдержадміністрації, яка відбулася 07 серпня поточного року, начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Анатолій Берднік доповів про підсумки збирання ранніх зернових у Красноградському районі.


Намолочено всього ранніх зернових та зернобобових культур 66,3 тис.тонн проти 39,9 тис.тонн у 2016 році з показником врожайності 46,2 ц/га. Це п’ятий результат по області станом на 4 серпня 2017 року. Обмолочено 92% наявних площ.

Позитив маємо в тому, що збереглися після перезимівлі всі наявні площі озимих культур, в тому числі озимої пшениці як потенційно високоврожайної культури. Ії питома вага в структурі зернових складає 75%.

Високу продуктивність отримано і по озимому ячменю – 46,6 ц/га.

Ярий ячмінь взагалі перевершив всі очікування – 39,3 ц/га в середньому по району, в той час коли за 5 останніх років мали в межах 26 ц/га.

Горох зібрано з врожайністю – 27,8 ц/га по району. Теж позитивний результат.

Загалом жнивна кампанія в районі тривала 20 календарних днів. На високому організаційному рівні віджнивували механізатори ТОВ «Аграрник», ТОВ «АГРОФІРМА «ПІСЧАНСЬКА», ПАОП «Промінь» та ін.

На нараді також заслухали начальника управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Світлану Гонтар про роботу робочої групи з питань легалізації зайнятості населення, адже виведення заробітної плати з «тіні» є одним з пріоритетних завдань, які стоять сьогодні перед органами влади. Тому при районній державній адміністрації здійснює свою діяльність районна робоча група з питань легалізації виплати заробітної і зайнятості населення.

Робоча група відповідно до покладених на неї завдань:

1) проводить роботу зі збирання та моніторингу інформації про факти нелегальної виплати заробітної плати і зайнятості населення;

2) здійснює аналіз стану справ та причин виникнення проблем, пов’язаних з легальною виплатою заробітної плати і зайнятості населення;

3) розглядає результати ризикоорієнтованого аудиту та моніторингу (перевірок), проведеного Південною об’єднаною державною податковою інспекцією ГУ ДФС у Харківській області, Красноградським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України Харківської області;

4) розробляє та подає органам виконавчої влади пропозиції та рекомендації щодо вдосконалення та запровадження нових механізмів запобігання нелегальній виплаті заробітної плати і зайнятості населення;

5) забезпечує періодичне висвітлення у засобах масової інформації питань щодо стану справ з легалізацією виплати заробітної плати і зайнятості населення.

За 1 півріччя 2017 року проведено 7 засідань районної робочої групи за участі фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб. Під час зустрічей з представниками суб’єктів господарювання члени робочої групи проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо вимог законодавства про працю.

З метою вжиття заходів до ГУ Держпраці у Харківській області на виконання протокольних рішень направлялись листи з переліком підприємств, установ, організацій та фізичних осіб-підприємців, у яких застрахованим особам нараховується заробітна плата нижче мінімальної (згідно даних Красноградського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області).

За результатами здійснених перевірок ГУ Держпраці у Харківській області стану додержання законодавства про працю, в межах наданих повноважень, у відношенні до фізичних осіб-підприємців були вжиті заходи реагування, а саме: притягнені до адміністративної відповідальності, складені акти та винесені приписи про усунення порушень, виявлених під час перевірок.

Немає коментарів:

Дописати коментар