середу, 18 квітня 2018 р.

За час впровадження децентралізації доходна база зведеного бюджету району збільшилася в 3 рази, або на 122,5 млн. грн.

На цьому зазначила начальник фінансового управління райдержадміністрації Надія Щербина на апаратній нараді райдержадміністрації, яка відбулася 17 квітня 2018 року.

Вона доповіла, що проведений аналіз стану надходжень доходів до місцевих бюджетів району свідчить, що у січні-березні 2018 року до загального фонду зараховано податкових платежів в сумі 43657,3 тис. грн. , або на 133,2% до показників, затверджених органами місцевого самоврядування.

Доходна частина загального фонду перевиконана по усім місцевим бюджетам на загальну суму 10875,5 тис. грн., в тому числі по районному бюджету перевиконання планових призначень становить 5467 тис. грн., в основному за рахунок рентних платежів за користування надрами для видобування природного газу та газового конденсату.

Рентні платежі за користування надрами для видобування природного газу та газового конденсату зараховуються і до бюджетів Петрівської, Соснівської, Кирилівської, Хрестищенської, Мартинівської, Піщанської та Наталинської сільських рад.

Протягом І кварталу поточного року проведено фактичних видатків в цілому по району на суму 143624,2 тис. грн., в тому числі за рахунок районного бюджету – 132201,4 тис. грн., це 92% до зведеного бюджету району. В загальній сумі фінансування за І квартал 86,7% займають видатки захищеного характеру (заробітна плата та енергоносії).

Річна сума субвенції з бюджету Наталинської ОТГ на фінансування видатків, задіяних з надання послуг жителям громади районними підрозділами, становить 11366,8 тис. грн.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації звернула увагу на те, що відповідно ст.51 Бюджетного кодексу України, рішення сесії районної ради від 14 грудня 2017 року №616-VII «Про районний бюджет на 2018 рік » на керівників бюджетних установ, розпорядників коштів покладається повна відповідальність за дотримання фінансово-бюджетної дисципліни, особливостями здійснення бюджетних видатків.

Немає коментарів:

Дописати коментар