середу, 25 квітня 2018 р.

Євген Третяков привітав юних читачів

Людина, для якої книжка уже в дитинстві
стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, 
як пензель для художника, ніколи не відчує 
себе обділеною, збіднілою, спустошеною. 

 В.Сухомлинський
Книга – це не тільки незмінне джерело знань, а й безмежний простір думок, фантазій, переживань, захоплюючих пригод. На жаль, мистецтво читання книги в наш час непопулярне серед молоді та дітей, чиє дозвілля заполонили новітні гаджети. Та все ж є серед нас юні представники молодого покоління, які по-справжньому вміють упиватись читанням, цінують книгу і шукають на її сторінках цікаві факти, важливі істини, чудернацькі історії, що надихають і відкривають розуму та серцю незвідані таємниці світу та людської душі.

Всеукраїнський конкурс "Книгоманія. Найкращий читач України" проводиться щорічно з метою заохочення дітей до систематичного читання, виявлення читацьких уподобань та пріоритетів, популяризації найкращої української та світової літератури для дітей, вироблення в учнів навичок самостійної роботи з книгою; привернення уваги громадськості, державних установ, фондів, спонсорів та меценатів до проблеми дитячого читання; сприяння забезпеченню рівного доступу всіх українських дітей до найкращих надбань українського та світового книговидання.

Цьогоріч переможцями районного етапу конкурсу стали учень 7 класу Красноградського багатопрофільного ліцею Тищенко Євгеній та учень 6 класу Красноградського ЗЗСО № 1 ім. О.І. Копиленка Затулєєв Данило. Наступним кроком для найкращих читачів Красноградщини стала участь в обласному етапі, який проходив у м. Харкові. Там хлопці гідно представили себе, проявили свої вміння й таланти і показали високі результати. Емоційний, старанний і такий щирий Данило завоював серця членів журі, став переможцем і виборов звання кращого читача Харківщини-2018. 
 
Голова райдержадміністрації Євген Третяков постійно підтримує культурне життя на Красноградщині, мотивує талановитих дітей до підкорення нових вершин та розвитку власних здібностей. Саме тому очільник району не оминув увагою здобутки маленьких земляків, привітав їх з перемогою і вручив символічні подарунки. 

"Юнаки не лише підтвердили свою ерудицію на змаганні, а й довели, що ніякі гаджети не замінять улюбленої книги. Пристрасні та емоційні розповіді-перекази сюжетів показали їх особисте бачення, широкий кругозір, глибокі думки. Головною ознакою, що визначає рівень культури та освіти кожного громадянина, завжди було і залишається читання, яке можна розглядати як ключ до інформації та розвитку особистості", - говорить Євген Андрійович.

Немає коментарів:

Дописати коментар