четвер, 19 липня 2018 р.

До початку навчального року вже готові понад 1000 закладів освіти

Про це повідомив заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев під час брифінгу 18 липня.

«Завдячуючи підтримці голови ХОДА Юлії Світличної, на ремонтні роботи в закладах освіти нашої області виділено вже близько 400 мільйонів гривень – з бюджетів усіх рівнів. До кінця літа ця цифра значно зросте», – повідомив Анатолій Бабічев.

За його інформацією, з 1602 закладів освіти області до нового 2018/2019-го навчального року підготовлені вже 1094 заклади. Серед них – загальноосвітні, позашкільні та дошкільні навчальні заклади. Ремонти в навчальних закладах тривають згідно з планом й будуть завершені 15 серпня.

«Водночас триває підготовка до опалювального сезону. Проходять ремонтні роботи в котельнях, як газових так і альтернативних, а також системах теплозабезпечення та теплопостачання. Все йде за графіком, і підготовка до опалювального сезону повинна бути завершена до 15 вересня», – зауважив Анатолій Бабічев.

Уже цієї осені для забезпечення регулярного підвезення учнів та педагогічних працівників сільської місцевості на маршрути вийдуть 14 нових шкільних автобусів, що закуплені шляхом спільного фінансування з обласного та районних бюджетів.

«Цей рік стане особливим, адже стартує проект «Нова українська школа» – і не просто як пілотний проект по окремих школах, а всі першокласники та початкова школа будуть навчатися за новою концепцією. Це нове середовище, в якому діти зможуть дійсно комфортно навчатися. Тому область активно готується до початку нового навчального року»,- підкреслив заступник голови ХОДА

У регіоні запланована низка заходів зі зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів. Зокрема, капітальний ремонт відкритих спортмайданчиків, оснащення 34-х навчальних кабінетів з природно-математичних дисциплін, забезпечення комп’ютерною технікою та мультимедійним обладнанням навчальних закладів 4 районів області та комунального закладу «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради» тощо.

«Триває робота зі створення у закладах загальної середньої освіти 15-ти ресурсних кімнат та 25-ти медіатек у 25 районах, 6 містах та 2-х об’єднаних територіальних громадах. Плануємо також придбання тренажерів, спортивного інвентарю для 13 районів та 5 об’єднаних територіальних громад, а також облаштування безперешкодним доступом для осіб з інвалідністю до будівель 3-х закладів інтернатного типу», – розповів заступник голови ХОДА.

http://kharkivoda.gov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар