четвер, 26 липня 2018 р.

Легальна зайнятість – це захист соціальних і трудових прав, гарантій громадян

26 липня 2018 року заступник голови Красноградської районної державної адміністрації Олександр Машко взяв участь у семінарі на тему: «Легальна зайнятість – це захист соціальних і трудових прав, гарантій громадян», «Все про житлові субсидії на 2018 рік», який відбувся в приміщенні Південної ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області з метою проведення широкої роз’яснювальної кампанії з питань трудового законодавства.

На зустріч були запрошені фізичні  особи – підприємництва, які здійснюють діяльність на території Красноградського району. 

Під час семінару наголошувалось, що виплата заробітної плати у «конвертах» – тягар сучасності, який несе за собою багато негараздів як країні так і кожному з нас. На сьогодні легалізація заробітної плати, цивілізоване оформлення трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками – це завдання загальнонаціонального масштабу, адже від рівня заробітної плати найманих працівників прямо пропорційно залежать надходження податку на доходи фізичних осіб, який є основним джерелом наповнення місцевого бюджету. 

У ході спілкування було акцентовано увагу щодо негативних наслідків отримання й сплати заробітної плати «в конвертах» та переваг пенсійної реформи. Використання найманої праці без оформлення трудових відносин призводить до позбавлення працівника гарантованого розміру заробітної плати, права на оплачувану відпустку, відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, права на оплату лікарняного, права на достроковий вихід на пенсію, права на скорочений робочий день, права на допомогу по безробіттю, права на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві й професійних захворювань, права на зарахування виробничого стажу, права на матеріальне забезпечення в порядку соціального страхування в старості. 

Також фізичним особам – підприємництва  роз’яснялось про штрафні санкції у випадку виявлення порушень трудового законодавства, призначення субсидії на наступний період буде проводитись лише на підставі нових заяв та декларацій: 

- стосовно терміну на який призначається субсидія; 

- стосовно прийняття субсидії за рішенням комісії; 

- щодо сплати за послуги отримувачами субсидії; 

- зміни до соціальних нормативів; 

- щодо припинення раніше призначеної житлової субсидії. 

Наприкінці семінару присутнім було роздано довідково-інформаційні листівки та буклети з легалізації трудових відносин. Громадяни отримали відповіді на всі задані ними запитання.

Немає коментарів:

Дописати коментар