понеділок, 9 липня 2018 р.

Євген ТРЕТЯКОВ: «У Сковородинівці красноградці були на висоті»


Голова районної державної адміністрації про те, що місцеві таланти потрібно підтримувати й давати їм можливість демонструвати свої здібності на різних творчих майданчиках. 

Традиційно у ці дні на базі Національного літературно-меморіального музею Г.С.Сковороди, розташованому в Золочівському районі, уже п’ятнадцять років поспіль проходить культурно-мистецький захід «Містерії Купала з Григорієм Варсавою». Головною метою цього фольклорно-етнографічне свята є збереження і пропагування українського народного пісенно-обрядового мистецтва. 

На цьому наголосила, відкриваючи захід, голова обласної державної адміністрації Юлія Світлична: 

"Наш народ має багаті традиції, котрі свого часу запроваджували наші діди-прадіди. Тож маємо їх зберігати і примножувати."
Багато колективів, що займаються різними напрямками творчої діяльності, змогли стати учасниками цього дійства. Наш район представили чудові вокальні колективи: «Червона калина» Петрівського сільського Будинку культури, «Мальви» сільського клубу с. Дружба, «Черешеньки» Попівського сільського Будинку культури. 

Кожен їхній виступ супроводжувався дружними оплесками глядачів. І ми розуміємо почуття аудиторії, що зібралася минулих вихідних у селі, яке тісно пов’язане з ім’ям відомого українського філософа і поета. Бо ж добре знаємо, якими талановитими є самодіяльні митці нашого краю. На всіх майданчиках: і в сільських закладах культури, і на районних святах, і поза межами Красноградщини, вони демонструють велику любов і повагу до української пісні, народної творчості. І це не можуть не помічати глядачі. 

Окремо хочу сказати і про виставку робіт майстринь декоративно-прикладного мистецтва, яка заполонили серця гостей на «Алеї майстрів». Без перебільшення вона була наймасштабнішою, найцікавішою на цьому святі. Немов із добрими знайомими, віталася з нашими талановитими землячками Юлія Олександрівна. «Приємно бачити вас знову», - говорила їм очільниця області. Зовсім недавно, під час робочої поїздки до Красноградського району, вона мала нагоду ближче познайомитися з нашими майстринями. І вже тоді була в захопленні від їхнього доробку. 

Хочу подякувати всім талановитим людям краю, котрі незважаючи на завантаженість, безліч професійних справ і життєвих проблем, усе ж знаходять час займатися улюбленою справою. А потім дарують нам гарний настрій і незабутні враження. 

Добре, що наш район розвивається і в соціально-економічному, і в духовному напрямках. Тому районна державна адміністрація і я особисто й надалі будемо підтримувати добрі починання усіх мешканців, які прагнутимуть змінити навколишній світ на краще. 

Спасибі всім, хто долучився до організації поїздки самодіяльних артистів і майстрів до Сковородинівки. Ми там були на висоті!
Надія Ляхова
http://visti-krasnograd.net/

Немає коментарів:

Дописати коментар