неділю, 8 липня 2018 р.

Стронгмени Красноградщини представили Харківську область у Всеукраїнському фестивалі "Козацькі розваги-2018"


5 липня найсильніші стронгмени країни, богатирі, які довели всьому світу, що найсильніші люди планети народжуються саме в Україні, зібрались у Чернігові. Там, традиційно напередодні свята Івана Купала, відбувся десятий ювілейний Всеукраїнський фестиваль "Козацькі розваги-2018".

У цьому році вісім команд з різних куточків України два дні поспіль змагалися у багатоборстві на міць, силу та витривалість. З кожної області - Волинської, Житомирської, Харківської, Чернігівської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Запорізької та Івано-франківської- виступало двоє богатирів.

Харківську область представили атлети Красноградського району - Андрій Ананьєв та Андрій Шатулін. 

Учасників представив український атлет, телеведучий, президент Федерації стронгменів України - Сергій Конюшок. Серед суддів - ветерани "залізної гри" Сергій Пономарьов та Олександр Пеканов. 

У перший день атлети змагалися у трьох вправах - "Кроссіфікс", в якому атлет в розведених руках повинен утримати два пропелера по 13 кг кожен якомога довше, "Суданська прогулянка"- перенесення 360-кілограмової покришки на відстань 40 метрів та перекидання 35 кг бочок через 3,5-метрову перешкоду.

6 липня атлети змагалися ще в трьох вправах: кантували 360-кілограмові автомобільні покришки, переносили 100-кілограмові вантажі і мішки з піском по 60 кілограм, змагалися в перетягуванні каната. 

У перервах прославлений атлет Олександр Пеканов виступав з показовими вправами. 

За кожну вправу командам нараховувалися бали. За підсумками двох днів змагань судді визначили переможців: 

1 місце - Волинська область 43 бали
2 місце - Харківська область 41 
3 місце - Чернігівська область 40 
4 місце - Івано-франківська область 22,5 
5 місце - Запорізька область 20,5
6 місце - Дніпропетровська область 20 
7 місце - Житомирська область 15,5
8 місце - Кіровоградська область 10,5

Переможці і призери були нагороджені медалями і грамотами. Всі учасники отримали подаруноки.

"Я пишаюся вами! Вдвічі приєміше, що саме спортсмени Красноградщини представляють нашу область і виборюють кращі результати. Дякую вам за вашу силу, спритність та витривалість, які ви демонстрували протягом двох днів змагань. Серед восьми команд ви посіли друге місце в Україні. Так тримати! Буду й надалі підтримувати вас!", - голова Красноградської РДА Євген Третяков.

Немає коментарів:

Дописати коментар