середу, 17 жовтня 2018 р.

Євген Третяков взяв участь у ІІІ Польсько-Українському Форумі місцевого самоврядування

16 жовтня 2018 року голова Красноградської райдержадміністраціії Євген Третяков взяв участь у ІІІ Польсько-Українському Форумі місцевого самоврядування «Громада. Ефективний розвиток. Інвестиції в людей.»

Захід, який уже став традиційним для Харьківської області, зібрав представників об’єднаних територіальних громад області, експертів Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування та польських партнерів. У рамках форуму відбулись 2 панельні дискусії, присвячені питанням енергоефективності та соціальним послугам у ОТГ.

«Харків стає центром українсько-польських відносин. Минулого року ми зустрічали Президента Польщі Анджея Дуду. Також голову Сенату. Поважна та потужна польська делегація взяла участь у міжнародному економічному форумі, який відбувся в Харкові 2 тижні тому. І зараз ми приймаємо вже третій українсько-польський форум місцевого самоврядування», - підкреслила під час відкриття форуму Юлія Світлична.

Про корисність досвіду українських громад для польських колег говорив і Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Януш Яблонський.

«Харківщина – це дуже важливий регіон України. Третій рік ми проводимо форум самоврядування. І третій рік демонструє, що це був правильний вибір, що ми йдемо правильним шляхом. Наша співпраця розвивається. І вона не тільки корисна для України, але й для нас. Ми зараз також можемо навчатися в українців і запроваджувати ваш досвід у Польщі. Ми хочемо не тільки показувати свій досвід, але обмінюватися ним», – прокоментував Януш Яблонський.

Під час пленарного засідання форуму відбулась урочиста передача письмових рекомендацій ОТГ Харківської області, що взяли участь у проекті «Наша енергія – енергетично спроможна громада». У рамках проекту польські експерти протягом липня-серпня 2018 року провели енергоаудит об’єктів, що розташовані на території 5 об’єднаних громад Харківщини. За результатами досліджень вони склали рекомендації щодо покращення політики енергоефективності в цих ОТГ. Під час форуму ці рекомендації отримала 1-а з 5-ти громад – Чкаловська. Згодом рекомендації надійдуть до Зачепилівської, Малинівської, Роганської та Нововодолазької ОТГ.

«Завдяки реформі децентралізації, вчимося будувати спроможні громади. І вже бачимо позитивні результати, на які не потрібно довго чекати. У нашому районі ми можемо споглядати процвітання та розвиток Наталинської ОТГ вже за рік її існування...», - говорить Євген Третяков.

Немає коментарів:

Дописати коментар