вівторок, 2 жовтня 2018 р.

ЄВГЕН ТРЕТЯКОВ: «Ми гідно представили наш край на щорічному Великому Слобожанському ярмарку»

Традиційно яскравої осінньої пори в обласному центрі проводиться своєрідне свято, де презентуються здобутки аграріїв та переробників, відбуваються цікаві зустрічі, де всі учасники отримують безліч незабутніх вражень. Цього року ярмарок проходив у неділю, 30 вересня. Там було представлено 2,5 тисячі видів товарів від 700 виробників. Кожен район готував ятку, в якій виставляв продукцію місцевих підприємств, доробок майстрів декоративно-прикладного мистецтва — усе, чим багата рідна земля. 
Відкриваючи захід, голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична наголосила: 

— Сьогодні ми підбиваємо символічні підсумки збору цьогорічного врожаю. Гарний настрій, яскраві експозиції, велика кількість людей свідчать про те, що Великий Слобожанський ярмарок користується популярністю і у харків’ян, і в гостей нашого міста. Ніби на підтвердження слів голови ХОДА, виступив посол Канади в Україні Роман Ващук, який передав загальну думку всіх міжнародних учасників дійства: «Нам дуже цікава Харківщина аграрна, Харківщина промислова, Харківщина туристична». 
Так, для всієї Слобожанщини це справжнє свято, на яке мешканці області очікують цілий рік. Ми всі — одна велика родина. Кожен район має свої звичаї і традиції, які й змогли передати у представлених експозиціях. 

Хочу наголосити, що ми на вірному шляху, адже наша область розвивається, чимало позитивних змін відбувається в районах. 

Красноградщина отримала п’ять дипломів: за перемогу в номінації «Краще поєднання національних та сучасних мотивів в оформленні експозиції»; за перемогу в конкурсі на кращу концертну програму в номінації «Оригінальність номерів та артистизм виконавців»; «За композиційне рішення в оформленні арт-інсталяції «Веселкова арка»; за перемогу в конкурсі «Огородня книга рекордів» у номінації «Рекордна кількість компонентів натюрморту» та за перемогу в номінації «Найширший асортимент товарів, які реалізуються за найнижчими цінами». 
Спасибі всім, хто долучився до оформлення виставки та зміг гідно представити наш район на Великому Слобожанському ярмарку: колективу краєзнавчого музею ім. П. Д. Мартиновича, працівникам й аматорам районного Будинку культури, особливо вокальному ансамблю «Баргузіни», та Покровського сільського клубу, вокальному ансамблю «Черешеньки» Попівського сільського будинку культури, районній бібліотеці, майстрам декоративно-прикладного мистецтва, ПАОП «Промінь» та ДП «Красноградський лісгосп».

Надія Ляхова

Немає коментарів:

Дописати коментар