понеділок, 17 грудня 2018 р.

На Красноградщині вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня, відбулися районні заходи до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Вони розпочалися о 10 годині покладанням квітів до пам̕ятного знаку, вшануванням хвилиною мовчаття та служінням панахиди за померлими.

Потім захід продовжився в районному Будинку культури, де на всіх чекала концертна програма.
До всіх присутніх зі словами привітання звернувся перший заступник голови Красноградської РДА Валерий Кицюк, від імені очільника району Євгена Третякова, побажав міцного здоров’я, терпіння, щастя і великої удачі, шани і щирої поваги від людей і держави! Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах ядерної катастрофи. А пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і процвітання.

У рамках заходу відбулося нагородження голови Красноградської районної в Харківській області організації «Союз Чорнобиль України» Бориса Молібоженко.

Аварія, що сталася в квітні 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, стала однією з найбільших катастроф в історії людства. Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь.

Антоніна Литвин

Немає коментарів:

Дописати коментар