четвер, 18 серпня 2016 р.

Колегія РДА (16.08.16)


Відбулось спільне засідання колегії районної державної адміністрації та колегії відділу освіти районної державної адміністрації.
Про підсумки соціально-економічного розвитку Красноградського району за І півріччя 2016 року доповідав Овчаренко Ігор Леонідович – завідувач сектору економічного розвитку і торгівлі  районної державної адміністрації. Він зазначив, що головним джерелом фінансування капітальних інвестицій, залишаються власні кошти підприємств та організацій, лідером серед яких є газовидобувна галузь.
         Громадські організації та ініціативні групи Красноградського району беруть активну участь у впроваджені міні - проектів обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», чим поліпшують добробут своїх населених пунктів.
            Про підготовку навчальних закладів до 2016/2017 навчального року відзвітувала Турова Антоніна Іванівна – начальник відділу освіти районної державної адміністрації.
            З 01.08. по 04.08.2016 року проведено огляд готовності навчальних закладів до початку нового навчального року. Членами районної комісії було перевірено  санітарно-гігієнічний стан приміщень і територій, готовність котелень до опалювального сезону, обладнання харчоблоків, справність систем електро- та водопостачання, підготовку навчальних кабінетів, групових приміщень, спортивних залів і спортмайданчиків та визначено рівень готовності кожного дошкільного, загальноосвітнього та позашкільного навчального закладу до роботи у новому навчальному році.
            Членами комісії відмічено якісне проведення ремонтних робіт трудовими колективами, плідну співпрацю адміністрації закладів із батьківською громадськістю, органами місцевого самоврядування, керівниками підприємств та організацій району.
            За підсумками проведення огляду готовності навчальних закладів комісією визначені переможці.
            Серед дошкільних навчальних закладів, у тому числі дошкільних підрозділів НВК:
І місце – дошкільний підрозділ Наталинського НВК;
ІІ місце – дошкільний підрозділ Кобзівського НВК;
ІІІ місце – дошкільний підрозділ Піщанського НВК.
Членами комісії відмічено щорічну якісну підготовку до навчального року ДНЗ №5, ДНЗ №17, дошкільного підрозділу Миколо-Комишуватського НВК.
             Серед загальноосвітніх навчальних закладів:
І місце – Кобзівський НВК (шкільний підрозділ);
ІІ місце – Піщанський НВК (шкільний підрозділ);
ІІІ місце – Наталинський НВК (шкільний підрозділ).
За якісну підготовку, збереження та утримання  наявної матеріально-технічної бази відмічено Красноградську гімназію «Гранд», Хрестищенську ЗОШ І-ІІІ ст., шкільний підрозділ Красноградського НВК №2, Зорянську ЗОШ І-ІІ ст., Роздольську ЗОШ І-ІІ ст., позитивні зрушення у роботі Берестовеньківської ЗОШ І-ІІ ст.
            Серед позашкільних навчальних закладів:
І місце – районний Центр дитячої та юнацької творчості;
ІІ місце – районний Центр позашкільної освіти.
        Про динаміку кількості злочинів, скоєних неповнолітніми або за їх участю, профілактичну роботу щодо запобігання правопорушень серед дітей та організацію проведення Всеукраїнського рейду «Урок» доповіла Сіліна Наталія Володимирівна – начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації. 
    З 01 по 15 вересня буде проведений перший етап Всеукраїнського рейду «Урок» з виявлення дітей, які не відвідують школу. Метою рейду також є виявлення неповнолітніх, які не приступили до занять. Рейд проводиться для попередження дитячої безпритульності, зміцнення правопорядку серед неповнолітніх, соціального захисту дітей та підлітків, які залишилися без батьківської опіки та нагляду.Рейд «Урок» проводитиме служба у справах дітей спільно з  СЮП  Красноградського відділу поліції та Красноградським районним центром соціальних служб для сімї дітей та молоді.
Затримані, під час проведення рейду, діти будуть направлені до Красноградського центру соціально-психологічної реабілітації дітей до з’ясування обставин.
З батьками дітей, які без поважних причин мають пропуски занять, бродяжать та жебракують, буде проведена профілактична бесіда, кожне питання буде розглянуте на засіданні координаційної ради у справах дітей, в окремих випадках на батьків складатиметься адміністративний протокол за ст. 184 ч.1 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» ухилення батьків від виконання, передбачених Законом України, обов’язків щодо забезпечення необхідних умов утримання, навчання та виховання неповнолітніх дітей, яке тягне за собою попередження, штраф від 1-го до 3-х неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
      Результати проведення Всеукраїнського рейду «Урок» будуть широко висвітлені на сторінках місцевої газети «Вісті Красноградщини» в жовтні 2016 року. Отож, основними завданнями служби у справах дітей, освітян та правоохоронців є попередження вчинення дітьми правопорушень та злочинів,  повернення дітей у школи та інші заклади освіти та недопущення в подальшому негативних явищ в підлітковому середовищі.
       Про організацію та проведення профілактичних медичних оглядів школярів доповідав Колодяжний Олександр Вікторович – головний лікар Красноградської центральної районної лікарні.
   Законодавством України передбачено обов’язковість проходження щорічних медичних оглядів всіма учнями шкіл з метою виконання постанови Кабінету Міністрів України від 08.12.2009р. №1318 «Про затвердження порядку здійснення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів», Регламенту районної державної адміністрації, затвердженого розпорядженням голови райдержадміністрації від 17.04.2012р. №171, розпорядження Красноградської районної державної адміністрації «Про організацію та затвердження поглиблених профілактичних мед. оглядів школярів» від 02.09.2015р. №371, враховуючи рішення спільного засідання колегії Красноградської районної державної адміністрації та відділу освіти районної державної адміністрації від 31.08.2015р.
      «Найвагоміший вклад, який ми маємо зробити сьогодні – це вклад в майбутнє покоління. Я маю на увазі створення оптимальних умов для навчання дітей, забезпечення своєчасного медогляду та надання якісних медичних послуг, а також організація їх дозвілля», - так підсумував засідання колегії Є.А. Третяков.

Немає коментарів:

Дописати коментар