четвер, 11 серпня 2016 р.

Сесія райради 9.08.16

       Відбулось засідання ХІІ сесії районної ради УІІ скликання. В залі були присутні 27 депутатів, голова райдержадміністрації Є. Третяков, голова райради В. Птишник, міський голова В. Максим, сільські голови та керівники підприємств району. Вступне слово сказав Володимир Бондаренко - 1-й заступник голови районної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України», який вручив орден «За заслуги» Є. Третякову з нагоди 30-річчя Чорнобильської катастрофи. Він подякував очільнику району за людяність, небайдужість та за підтримку Чорнобильського руху. Таку ж нагороду отримав В. Птишник, директор ПАОП «Зоря» А. Ісаєв та директор СБОК «Ленінське» О. Домнич. Напередодні цього ордену були удостоєні також народний депутат А. Гіршфельд, міський голова В. Максим, директор філії дочірньої компанії «Укргазвидобування» Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» В. Соколовський та генеральний директор ТОВ АФ «Піщанська» М. Юрков.
     На порядку денному розглядалось безліч питань. Начальник відділу освіти Турова А.І. відзвітувала про впровадження заходів, передбачених Комплексною програмою «Новий освітній простір Красноградщини» на 2015-2019 роки. Надала інформацію щодо залучених коштів та проведених робіт по підготовці  установ та закладів освіти району до роботи в новому навчальному році. "Інвестиції в освіту - це інвестиції в майбутнє" - стверджує вона.
  Депутати також заслухали інформацію начальника фінансового управління райдержадміністрації Щербини Н.І. про виконання районного бюджету за перше півріччя 2016 року. Про внесення змін до рішення районної ради   від 25 грудня 2015 року проголосували одноголосно.
         Обговорено ряд майнових питань, зокрема, затверджено звіт про експертну оцінку майна та продовження дії договору оренди майна спільної власності територіальних громад міста, сіл, та селищ Красноградського району, надано їм право викупу об’єкта спільної власності. По даних питаннях депутатами прийнято відповідні рішення.
  Пожвавлено в залі пленарного засідання сприйнялась інформація військового комісару Красноградського ОМВК Кужеля В.М. «Про затвердження районної програми «Територіальна оборона» на 2016-2017 роки». Актуальність   цього питання визначається реаліями сьогодення і ситуацією, що склалась в державі, а саме: бойові дії на сході.
       Про хід виконання районної програми запобігання загибелі людей на водних об’єктах на 2014-2016 роки доповідали завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами Прогнімак Р.І. та головний інспектор Красноградського районного відділу Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області. Реалізація заходів Програми надає можливість оперативно реагувати у випадку виникнення надзвичайних ситауцій на водоймах, своєчасно забезпечувати аварійно-рятувальні заходи; підвищити рівень безпечного відпочинку населення; збільшити інформаційний вплив на мешканців району щодо правил поведінки на водних об’єктах. Щороку на водних об’єктах області гине від 50 до 70 осіб, у тому числі від 5 до 8 дітей. Нажаль, не тішить ця статистика і в нашому районі, так в поточному році на водних об’єктах району загинуло 3 особи (у тому числі 1 дитина). Найбільша кількість загиблих зафіксована в літній період. Усі випадки загибелі людей відбуваються за межами місць, організованих для відпочинку на воді.
        В зв’язку з прийняттям законодавчих актів щодо реформування в галузі охорони здоров’я, в районі здійснюється ряд заходів, направлених на вдосконалення структури галузі та покращення медичного обслуговування населення, при цьому враховуються перш за все інтереси жителів територіальних громад. В зв’язку з цим депутатами одноголосно прийнято рішення щодо внесення змін до Програми удосконалення медичної допомоги мешканцями Красноградського району в рамках єдиного медичного простору на 2012-2016.
        Піднімалось також питання боротьби з амброзією на території міста та району. Голова районної ради В. Птишник ініціював створення відповідної комісії для вирішення цієї проблеми. Про результати роботи даної комісії буде повідомлено на наступній сесії.
     Одностайними були депутати і при прийнятті інших рішень, що мають вагоме значення в забезпеченні життєдіяльності району.

Немає коментарів:

Дописати коментар