пʼятницю, 5 серпня 2016 р.

Перевірка готовності до нового навчального року


       Процес підготовки закладів освіти до навчального року включає в себе ряд трудомістких заходів. Щоб навчально-виховний процес мав позитивний результат, недостатньо лише спланувати його зміст відповідно діючим стандартам і програмам. Важливо також подбати про рівень матеріально-технічного забезпечення закладів та створити максимально комфортні умови перебування в них для дітей і персоналу в тому числі.

      Цей тиждень розпочався з об’їзду загальноосвітніх, дошкільних і позашкільних навчальних закладів міста та району. Є. Третяков, вбачаючи пріоритетним напрямком роботи розвиток соціальної сфери, не оминув цей захід. Вчора був останній день огляду-перевірки. Його результати свідчать про величезний обсяг роботи: за рахунок районних та місцевих бюджетних коштів проводяться ремонти приміщень, енергосистем, заміна вікон та дверей на енергозберігаючі, поліпщення матеріальної бази тощо. Директори навчально-виховних закладів стверджують, що ці роботи були б неможливі також без допомоги благодійників, базових підприємств та залучення додаткових ресурсів, отриманих від участі в різних проектах.
       Основне завдання навчальних закладів – це надання якісних та доступних освітніх послуг. Забезпечення досвідченими кадрами, зміцнення матеріально-технічної бази, створення належних умов для навчання та перебування дітей  – ось ті питання, якими керівники навчально-виховних закладів, відділ освіти та місцева влада опікуються щодня.
       Будемо сподіватись, що 1 вересня діти міста та району прийдуть у світлі, відремонтовані школи, дошкільні та позашкільні заклади.

Немає коментарів:

Дописати коментар