понеділок, 21 травня 2018 р.

На Красноградщині відбувся яскравий парад вишиванок

Історична пам’ять – це те, що об’єднує суспільство, вишиванка – це традиція, яку треба берегти. Вона символізує повернення суспільства до своїх національних та культурних витоків. Це наше обличчя.
 
«Вишиванка – твій генетичний код», – під таким гаслом 21 травня, до Всеукраїнського Дня вишиванки, на Красноградщині відбувся парад вишиванок.

"Одягнувши вишишиванки, ми всі єднаємось. У ній відображена наша сила, сила української єдності, духу та волі. І це дійсно на генетичному рівні",- на цьому наголосив очільник району Євген Третяков, а також привітав всіх присутніх зі святом.


Сотні дорослих та дітей пройшли урочистою колоною головними вулицями міста, клали квіти до погруддя Великого Кобзаря.

Вишиванкова хода була по-справжньому вишиванковою. Всі були ошатно вбрані у національний одяг. Перед колоною несли величезний вінок, у середині - підняли величезний жовто-блакитний стяг, а у кінці колони - величезний український рушник. Над головами дітлахів майоріли кольорові кульки.

По завершенню ходи, на Центральній площі міста відбувся святковий концерт за участю місцевих артистів.

Парад вишиванок мав за мету популяризацію національного одягу, шанування українських народних звичаїв та поширення культурних традицій в Україні й в усьому світі.


Анастасія Рябокінь

Немає коментарів:

Дописати коментар