понеділок, 19 вересня 2016 р.

Святкування 285-річчя Краснограда розпочалося урочистостями!

У п’ятницю, 16 вересня, у Будинку техніки велелюдно відзначали день народження рідного міста. Організатори цікавого дійства доклали надзвичайно багато зусиль, аби урочистості надовго запам’яталися містянам. І їм це вдалося. Свято вийшло не традиційним, з місцевим колоритом і приємними сюрпризами.Розпочалася змістовна програма пісочною анімацією про Красноград, яку виконала майстер-художник Карина Плотникова. Присутніх на святі вітали запашним короваєм. Далі до зали вносять прапори району й міста. Лунає Гімн України.

До земляків і гостей зі словами привітань звертаються: господар заходу — міський голова Володимир Максим, очільник райдержадміністрації Євген Третяков, голова райради Володимир Птишник, помічник народного депутата України Анатолія Гіршфельда Ніна Мусатова. Кращих красноградців вони нагороджують почесними відзнаками. Серед них і учасник бойових дій Володимир Матвійович Ільїн. Він отримує грамоту РДА від Є. Третякова. Віншують і багатьох інших земляків, які своєю працею у різні роки звеличували й звеличують рідне місто.

Уперше почесну медаль «За заслуги перед містом Красноградом» отримує Григорій Білоус та Володимир Бондаренко. Нагороду за Володимира Федоровича отримує його дочка Інна Володимирівна. Уперше лунає гімн Краснограда у виконанні вокального ансамблю «Спогад» під орудою заслуженого працівника культури України Володимира Волощука.

Уперше урочистості ведуть шість пар ведучих, серед яких окремі депутати міської ради, секретар міської ради Катерина Єніна, представники громадськості, молодіжної ради. Вони здійснили короткий екскурс в історію міста, нагадавши краянам найяскравіші його сторінки, а також особистостей, якими ми пишаємося нині. Яскраве дійство супроводжується не менш цікавими концертними номерами місцевих аматорів. В усьому відчувається любов до рідного Краснограда й небайдужість до його долі. Вражає фінальна частина свята. Публіка піднімається й стоячи слухає «Пісню про Красноград» у виконанні депутатів міської ради, ведучих свята, міського голови. На останньому куплеті до них приєднуються голова РДА Є. Третяков, голова райради В. Птишник і кандидат на посаду першого заступника голови РДА В. Кицюк. Надзвичайно теплий і зворушливий фінал.

І ще одна приємність — кожен учасник урочистостей отримав у подарунок прапорець і повітряну кульку з символікою міста. Любімо наш рідний Красноград!

Джерело: visti-krasnograd.net

Немає коментарів:

Дописати коментар