середу, 27 вересня 2017 р.

Пекельна п'ятниця

Згадуються події минулої п'ятниці, а особливо страх в очах мешканців Мартинівки, коли вогонь підступав до їхніх домівок... Небо застилали чорні клубки, наче пекельні хмари, всюди в населеному пункті - щільна димова завіса, важко дихати... А ще страшний вітер, який в рази зменшував шанси людей побороти неконтрольовану стихію.

Дивом вдалось уникнути паніки. Лише завдяки особистій присутності керівника району, який одним з перших прибув на місце, постійно спілкувався з мешканцями і підтримував їх, оперативно організував роботу з евакуації людей та локалізації пожежі. До цього процесу своєчасно були залучені всі відповідні служби, комунальні та сільськогосподарські підприємства. Потім допомога почала надходити з прилеглих районів та області.

Масштаби пожежі і площа, яку вона охопила, були вражаючими. І, коли здавалось, що гірше вже бути не може, надійшла інформація про займання лісу на території села Петрівка, а також горів смітник на території Наталиного. Наступний сигнал небезпеки надійшов з Кобзівської сільської ради: "Горить лісосмуга біля села Терехове!". Очільнику району довелось оперативно розподілити сили служб, задіяних у ліквідації пожежі на території Мартинівської сільради, аби вчасно зреагувати на сигнал і стабілізувати ситуацію, недопустивши поширення вогню там, де не вдавалось загасити його власними силами. 

В ніч з п'ятниці на суботу можна було забути про сон... Євген Третяков і далі координував процес, будучи в самому епіцентрі подій. 

У результаті пожежі було пошкоджено майже 100 га лісу. Та завдяки своєчасно організованій роботі, вогонь вдалось зупинити, і головне - уникнути жертв і значного пошкодження людського житла.

Спогади про весь той жах, змушують звернутись до районних депутатів, які гостро негативно висловлювались щодо ініціативи голови РДА Євгена Третякова стосовно придбання нового пожежного автомобіля. Чи змогли б ви, дивлячись в очі людям, які відчули пекельний подих так близько, сказати, що це питання зараз не на часі?..

1 коментар:

  1. оксана ефендієва29 вересня 2017 р. о 14:36

    З дитинства був відомий вислів "вогонь ворог-вогонь друг". Але в цей день дружбу вогняна стихія не проявила. Хочеться подякувати Євгену Андрійовичу за врятоване життя та дах над головою. Весь час цього жахіття ця людина була поруч, координувала роботу МЧС, організував рятівну для нас евакуацію. Спасибі вам, дай Боже Вам щастя, здоров'я, сімейного благополуччя!

    ВідповістиВидалити