понеділок, 9 жовтня 2017 р.

240 років селу Наталине

У суботу 7 жовтня велика наталинська родина святкувала День народження її рідного села. 
На території шкільного подвір'я Наталинського НВК на жителів села та гостей свята чекало багато розваг. Малеча гуртувалась біля атракціонів, дорослі розглядали виставки робіт народних умільців, насолоджувались чудовими виступами місцевих талановитих виконавців і творчих колективів. Кожен охочий міг зробити фото на пам'ять біля яскравого банеру з написом: "Я люблю Наталине!". 
 
Глядацький зал був влаштований просто неба. Багато говорилось про історію виникнення села, про відомих земляків, які своєю працею возвеличували й прославляли рідний край... Не забули й про сучасних активістів села, які роблять вагомий внесок у розвиток малої батьківщини. Під час урочистої частини концерту їм вручили подяки Наталинської сільської ради.  Без перебільшення можна сказати, що цьогорічний День села також увійде до літопису історичних подій Наталиного. Адже тепер воно стало центром об'єднаної територіальної громади, до складу якої увійшли Попівська та Кобзівська сільські ради. Ці зміни відкривають чимало можливостей і перспектив для мешканців новоствореного територіально-адміністративного формування. 
 
Знаковим моментом свята стала презентація Гімну Наталинської ОТГ, в якому прославлялись люди праці. Його слова стимулювали всіх присутніх відчути гордість за свою землю. Символічний текст написала відома на Красноградщині поетеса - Тетяна Дмитренко.

Сільський голова Віолета Боровська звернулась до громади зі щирими  словами привітання і побажала миру й злагоди кожній родині. Вона запевнила присутніх у тому, що її серце належить Наталиному, майбутнім якого вона щиро переймається і піклується щодня про добробут його мешканців.

Євген Третяков відчуває відповідальність за долю Наталинської об'єднаної громади, тому завжди бере активну участь в її життєдіяльності. Ось і цього разу він не оминув увагою таку знакову подію і тепло привітав наталинців зі святом, бажаючи їм всіляких гараздів, особистого щастя та процвітання їх селу.

Очільник району повідомив, що подарунком Наталиному від нього стане пам'ятний знак у центрі села: "Я люблю Наталине!". Подібні композиції прикрашають найбільші міста України і збирають чимало туристів. Тож цей презент є натяком на майбутні перспективи розвитку громади, яка має всі шанси стати потужною адміністративною одиницею. 

Після офіційної частини відбувся святковий концерт. Хвилини насолоди усім присутнім протягом кількох годин дарували учасники художньої самодіяльності Наталинського СБК —  ансамбль «Мелодія», тріо вчителів Наталинського НВК та учень  8 класу Бойченко Роман, вокальні ансамблі з сусідніх сіл: «Черешеньки» (Попівський СБК), "Калина" (Кобзівський СБК) та  співочий гурт "Мальви" з будинку культури с. Дружба. 
Родзинкою на святі став  виступ популярного гурту "Діти Фристайлу".

Довго над селом розливались музика, пісні, жарти і сміх. Працелюбні й талановиті наталинці відзначали День села. А заключним акордом свята стала весела дискотека, яка зібрала чимало молоді. А значить село живе, зростає.

Немає коментарів:

Дописати коментар