вівторок, 10 жовтня 2017 р.

На Красноградщині запрацює перше місцеве FM-радіо

Вже скоро жителі Красноградщини будуть чути щодня, чим живе район. Приємну новину про створення місцевого радіомовлення повідомив очільник району Євген Третяков. 

Комунальне підприємство ТРК «Центр» взяло участь у проекті «Мовлення громад», ініційованого Національною Радою України з питань телебачення та радіомовлення, який передбачає заміщення технології дротового радіомовлення шляхом запровадження ефірного.  5 жовтня 2017 року  ТРК "Центр" стала переможцем конкурсу і отримала ліцензію на FM-мовлення на частоті 103.2 МГц.  Обсяг мовлення - 24 години на добу, з яких 12 - власне, решта - ретрансляція Першого каналу Українського радіо.

Реалізація цього проекту дає змогу наповнити інформаційний простір району оперативними новинами тв поширити в  FM-діапазоні голос держави. Крім цього, планується ввести в ефір розважальні передачі, оголошення та привітання. 

Радіомовлення буде запущено протягом цього місяця, перший час воно працюватиме у тестовому режимі. Наразі вирішується технічна складова питання: придбання передавача та антенно-фідерної системи. FM-мовлення в районі лише запроваджується, тож потрібен час на вивчення нового обладнання та налагодження якості.

"На мою думку в ефірі мають бути інформаційно-аналітичні, культурно-мистецькі, науково-просвітницькі, розважальні передачі. Важливо організувати співпрацю з різними структурами та організаціями, які висвітлюватимуть таким чином свої проблеми. Також хотілося б, щоб люди чули, як працює наша влада", - поділився задумами Євген Андрійович.

Немає коментарів:

Дописати коментар