неділю, 12 лютого 2017 р.

Забезпечимо належний рівень організації ЗНО, - Євген Третяков

Дев’ятого лютого голова райдержадміністрації провів робочу зустріч із директором Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександром Сидоренком. Основною темою розмови стали організаційні питання щодо проведення в районі зовнішнього незалежного оцінювання. У обговоренні також взяли участь начальник відділу освіти РДА Антоніна Турова та керівники навчальних закладів, на базі яких діятимуть пункти тестування. Під час спілкування Є. Третяков запевнив очільника ХРЦОЯО у готовності місцевої влади створити всі необхідні умови, аби цьогорічні абітурієнти мали змогу успішно скласти тести.
Можливість проводити на своїй території ЗНО — місія не тільки почесна, а й відповідальна, тож ми зробимо все належне, аби його учасники почувалися захищеними як з точки зору безпеки, дотримання громадського порядку та забезпечення медичної підтримки на пунктах тестування, так і чіткого виконання процедури зовнішнього незалежного оцінювання, — зазначив голова РДА.
Торік красноградці показали не досить високі результати ЗНО. Каменем спотикання для багатьох абітурієнтів стали навчальні предмети — математика та історія України.

На думку Є. Третякова, процес створення освітніх округів, який наразі триває в районі, матиме невдовзі позитивний впив на рівень знань та підготовки до ЗНО випускників загальноосвітніх навчальних закладів. Адже, як у місті, так і у селі діти матимуть рівноцінні умови для здобуття освіти.

Своєю чергою О. Сидоренко нагадав, що цьогоріч в Україні зовнішнє незалежне оцінювання проводитиметься вдесяте поспіль. Відтоді воно щороку відбувається і у Краснограді. За весь цей час на місцевих пунктах ЗНО не було зафіксовано порушень. Він висловив сподівання, що нинішній рік також обійдеться без неприємних сюрпризів.

Як і раніше, у місті діятимуть 4 пункти тестування — у технікумі механізації сільського господарства ім. Ф. Я. Тимошенка, педколеджі, професійному та багатопрофільному ліцеях. За пропозицією О. Сидоренка, уперше в практиці проведення ЗНО у Краснограді на випадок будь-яких форс-мажорних обставин буде передбачено 5-й резервний пункт тестування. Де саме, поки не називають. Однак відомо, що основною вимогою до такого приміщення є наявність 15 аудиторій.

У Краснограді абітурієнти складатимуть тести з трьох предметів — української мови та літератури, математики та історії України, решту — на пунктах тестування у Харкові.
У нашому місті ЗНО писатимуть не лише красноградці, а й представники Зачепилівського, Кегічівського Сахновщинського та Нововдолазького районів. Очікувана кількість учасників — близько 800, з них понад 300 — наші земляки.

Джерело: http://visti-krasnograd.net 

Немає коментарів:

Дописати коментар