понеділок, 20 лютого 2017 р.

Євгеній Шахненко відвідав Красноградщину з робочим візитом

Під час поїздки заступник голови ХОДА разом із очільником райдержадміністрації  Євгеном Третяковим та радником голови РДА Валерієм Кицюком оглянули низку об’єктів соціальної сфери району та обговорили нагальні питання розвитку інфраструктури Красноградщини.

Пріоритетний проект



Зокрема, посадовці побували на будівельному майданчику,  розташованому поряд із дитячо-юнацькою спортивною школою в м. Краснограді. Нагадаємо, торік восени тут розпочалося спорудження багатофункціонального фізкультурно-оздоровчого комплексу (ФОК). Замовником проекту є Департамент капітального будівництва облдержалміністрації. Генеральний підрядник — ТОВ “ЦЕНТРБУД” із Києва, який визначився через систему публічних закупівель “Прозорро”.  Про хід будівництва  поіформував представник забудовника.
DSC_5339Початкова кошторисна вартість проекту становила 15 млн. гривень. Та, напевно, ця сума зросте. Причин декілька.  По-перше, збільшення рівня мінімальної заробітної плати. По-друге, незначне розширення площі об’єкта. Проектувальники дещо скоротили кількість глядацьких місць, передбачених усередині будівлі. Натомість розширили спортивну залу майбутнього ФОК до стандартних розмірів майданчика для міні-футболу.  Наразі проектна документація коригується. Однак це не стане на заваді будівельним роботам. Передусім збудують систему  зовнішніх інженерно-технічних комунікацій, яка розташовуватиметься навколо приміщення.
За словами Є. Шахненка, перша частина коштів на будівництво в сумі 5 мільйонів гривень надійде з обласного бюджету найближчим часом. Заступник голови облдержадміністрації зауважив, що у області також сподіваються на фінансову підтримку району в реалізації проекту. Очікувана сума надходжень —  близько 10% від загальної вартості забудови. 
— Розвиток відповідної інфраструктури для залучення населення різного віку до занять спортом і організації змістовного дозвілля красноградців — один із пріоритетних напрямків нашої роботи, — зазначив своєю чергою голова РДА Є. Третяков. — Певен, у разі потреби зможемо виділити необхідні кошти.
До слова, збудувати ФОК планується до кінця поточного-початку наступного року.

Енергоефективність доведено

 Черговим об’єктом, який цього дня відвідав Є. Шахненко, стала котельня на вул. 8 Березня у с. Піщанка. Нещодавно у будівлі демонтували два з чотирьох  газових котлів. Замість них в експлуатацію ввели один новий, який працює на твердому паливі. Усього опалювальних приладів тепер три. Котельня опалює 22 багатоквартирні будинки, приміщення початкової школи Піщанського НВК та 4 приватні домоволодіння. Твердопаливний котел працює на пелетах зачепилівського виробництва. Однієї “порції” паливних гранул вистачає на півтори доби роботи пристрою.  Як повідомив в. о. директора підприємства теплових мереж Віктор Золотухін, за попередніми розрахунками економія газу склала 25 %. Точніше визначать після монтажу теплового лічильника. Для підприємства, котре має 15 млн. грн заборгованості за блакитне паливо, така ощадність надзвичайно важлива. У перспективі в цій котельні можна встановити ще один твердопаливний котел. Це дозволить лише на цьому об’єкті економити вже до 50 % газу. Крім того, подібним опалювальним пристроєм мають намір згодом оснастити приміщення Піщанського навчально-виховного комплексу.
— Готуватися до наступного опалювального сезону потрібно вже зараз, тому встановлення другого твердопаливного котла у цій котельні повинно стати для вас першочерговим завданням, — наголосив Є. Шахненко. — Поступове переоснащення технічних приміщень енергоощадним обладнанням допоможе не тільки вивести із боргової ями підприємство теплових мереж, а й  у перспективі утриматися від підвищення тарифів на тепло для населення.

Водопостачання — справа серйозна

Водогін на ділянці від станції ІІ підйому на вул. Московській до мікрорайону 3 забезпечує питною водою мешканців цього житлового масиву, а також  Піщанки та третину жителів міста.  Проте за статистикою, саме тут через зношеність системи найчастіше трапляються аварійні ситуації. Для проведення капітального ремонту водної артерії раніше було виділено 4 млн. 800 тис. гривень. Про організацію ремонтних робіт на місці проведення майбутньої реконструкції посадовцям розповів директор КП “Водоканал” Микола Дубина. Отже, старі труби діаметром 400 мм тут планують замінити на сучасні 300 мм виготовлені з пластику, які повністю відповідають технічним вимогам і потужностям. Необхідні матеріали вже закуплені. Заміну системи водопостачання розпочнуть, як тільки дозволять погодні умови. М. Дубина озвучив також низку інших проблем, які існують на підприємстві. Зокрема, капітального ремонту потребує сама станція ІІ підйому, яка була введена в експлуатацію ще у 1972-му, а також низка свердловин. Крім того, кричуща ситуація склалася з функціонуванням мережі каналізації. Здійснити проект із модернізації очисних споруд планували ще кілька років тому. Ще тоді його вартість нараховувалася 90 млн. гривень. Однак він так і не був реалізований.
— Діятимо планомірно — від одного проекту до іншого, лише так можна домогтися конкретних результатів, — зауважив коментуючи ситуацію із водопостачанням та водовідведенням у районі Є. Шахненко.
Посадовець також порадив перед початком реконструкції водогону на вул. Московський ще раз ретельно перевірити сертифікати якості матеріалів, які використовуватимуть під час ремонту.

Джерело: http://visti-krasnograd.net  

Немає коментарів:

Дописати коментар