четвер, 23 лютого 2017 р.

Фінансова спроможність – головна умова створення об’єднаних громад


На цьому наголосив голова райдержадміністрації Євген Третяков під час засідання Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад, яка відбулася 22 лютого поточного року.

Очільник району зазначив, що об’єднання територіальних громад є запорукою переходу місцевого самоврядування на якісно новий рівень, тому до цього кроку треба підходити максимально виважено та обдумано.

Керівник апарату райдержадміністрації Ігор Сах проінформував присутніх про механізм внесення змін до Перспективного плану об’єднання громад у Харківській області.

Про спектр фінансових повноважень, які отримають громади у разі об’єднання, та розміри реверсних дотацій у розрізі місцевих рад, враховуючи які можна прогнозувати спроможність кожної з них, доповіла начальник фінансового управління райдержадміністрації Надія Щербина.

Начальник відділу освіту райдержадміністрації Антоніна Турова проінформувала про вартість утримання одного учня у навчальних закладах міста та сільської місцевості. Зазначені показники ще раз підтверджують доцільність реформування галузі освіти в рамках децентралізації.

Було зазначено, що враховуючи результати проведених розрахунків та пріоритетність поняття спроможності під час об’єднання, варто розглянути інші варіанти об’єднання громад в Красноградському районі згідно прийнятих рішень безпосередньо органами місцевого самоврядування.

Немає коментарів:

Дописати коментар