понеділок, 13 лютого 2017 р.

Простягнемо руку допомоги воїнам-захисникам

В історії нашого краю часто були нелегкі часи. Чимало поколінь захищали та відстоювали його кордони й цілісність. Саме' його заснування починається з будівництва Більовської фортеці, яка виступала центральним зміцненням Української оборонної лінії для захисту від навали кримських татар. 

З самого початку Другої світової війни - з 1941 року, місто було окуповане. Завдяки солдатам 72-ї гвардійської Червонопрапорної дивізії в 1943 році Касноград було визволено від німецько-фашистських загарбників. 
Минув час, змінились покоління, і вже не дивізія, а бригада досі з гордістю несе назву "Красноградської" в пам'ять про подвиг солдат під час визволення нашого міста. І сьогодні 72-га бригада знову захищає кордони та цілісність вже незалежної держави в найгарячіших точках зони АТО. 

В підтримку бійців цієї бригади учасники організації "Ми молоді" за ініціативи Євгена Третякова та за допомогою спонсорів придбали електронагрівач води, який був переданий до місця дислокації 72-ї бригади в місто Авдіївка. 

Чимало красноградців беруть участь у бойових діях на сході України і знаходяться безпосередньо на передовій.  Кожного дня вони ризикують життям для майбутнього нашої держави. Крім того, нелегкі погодні умови ускладнюють ситуацію. Потерпають від холодів усі, а особливо наші хлопці, солдати і добровольці в зоні проведення антитерористичної операції. В траншеях та окопах опалення немає, польові намети від морозів не рятують. Солдати потерпають від нестачі важливого взимку обладнання та спорядження так само, як і без елементарних речей побуту, теплого одягу, продуктів харчування. 

В батальйоні "Луганськ -1", що тримає оборону містечка з гучною назвою Щастя, не надто щасливими почувають себе його бійці. Серед яких  є наш земляк - Діденко Дмитро. А в 20-й бригаді, смт. Зайцево, несе службу красноградець Воробйов Олександр.

Щоб полегшити солдатську долю зимою для цих двох солдат учасниками МГО "Ми молоді" були зібрані та передані теплі речі, ковдри, медикаменти, берці, продукти харчування та термос. Бо на передовій врятувати життя і здоров'я солдату може не лише бронежилет та окоп, а й чашка гарячого чаю чи теплий светр. 

Демобілізовані бійці, повернувшись з зони бойових дій, зіткнулись з різними життєвими негараздами. Їм необхідна  соціальна підтримка та увага не лише з боку представників влади, а й від всіх небайдужих людей. 

Нещодавно для жителів Авдіївки та бійців, що перебувають в зоні АТО, були зібрані овочі, частину з яких учасники "Ми молоді" розвезли по домівках сімей воїнів, які знаходяться зараз на передовій.

Речі, які досі перебувають в пунктах збору,  найближчим часом будуть передані населенню східних регіонів.

Висловлюється подяка за надану допомогу приватним підприємцям району: Володимиру Ємцю, Юрію Познякову, Юрію Зінченку, Андрію Шевченку, заступнику ПАТ "Полтавське хлібоприймальне підприємство" Красноградської дільниці Аллі Коваленко, Красноградській районній організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та всім небайдужим людям. А також керівництву районної державної адміністрації та відділу освіти, представникам органів місцевого самоврядування,  керівникам загальноосвітніх навчальних закладів Красноградщини за організовану роботу по збору необхідних речей.

Немає коментарів:

Дописати коментар