пʼятницю, 17 лютого 2017 р.

Пам'ятаємо про загиблих, піклуємось про живих

Під таким гаслом пройшов благодійний концерт  за участі аматорського колективу воїнів – афганців в Красноградському краєзнавчому музеї ім. П.Д. Мартиновича, приурочений до Дня виводу військ з Афганістану. Вокально-інструментальний гурт "Герат" Кременчуцької спілки ветеранів «Бойове братство» завітав до музею з благодійною місією . В залі знаходилася скринька для благодійних пожертвувань сім’ям загиблих воїнів в Афганістані та в зоні АТО. 

На заході були присутні почесні гості: заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Шахненко Євгеній Дем’янович, депутат Харківської обласної ради, Почесний громадянин Харківської області Глянь Іван Данилович, голова Красноградської районної державної адміністрації Третяков Євген Андрійович, голова Красноградської міської ради Максим Володимир Іванович, ветерани Другої Світової війни, воїни-інтернаціоналісти, воїни АТО, студенти Красноградського технікуму механізації сільського господарства, педагогічного коледжу, учасники організації "Ми молоді" та жителі Красноградського району. Медалями «Захисник Вітчизни» були нагороджені воїни антитерористичної операції на Сході України Ткаченко Олександр та Домбровський Віктор.

До уваги глядачів було запропоновано виставку світлин, нагород, особистих речей воїнів-афганців Красноградського району. Від демонстрації жахливих документальних кадрів, які висвітлювали події Афганської війни, під трагічну пісню "Чорний тюльпан"  у присутніх на очах з'являлись сльози, а душа переповнювалась пекучим болем втрати. Ця пісня вже давно стала неофіційним гімном скорботи за тими, кому не судилось живими повернутись на рідну землю, та чиї мрії, бажання, любов обірвала безглузда страшна війна. 

Немає коментарів:

Дописати коментар