четвер, 22 грудня 2016 р.

Їдальня, яку чекали 78 років

20 грудня в Красноградській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 ім. О.І. Копиленка відбулося урочисте відкриття харчоблоку. Формально ремонтні роботи почались влітку, а підготовка до цих процесів  та переобладнання будівлі старої майстерні у харчоблок йшла протягом року.

Це значима подія і справжнє свято не лише для сьогоднішніх учнів, а й для багатьох поколінь минулих і майбутніх випускників школи. Адже до цього їдальні в школі не було.  А тепер це приміщення обладнане сучасним оснащенням та відповідає всім критеріям і вимогам.
 
Розділити радість школярів, їх батьків та вчителів завітали почесні гості: голова райдержадміністрації Є. Третяков, кандидат на посаду І заступника голови райдержадміністрації В. Кицюк, голова районної ради В. Птишник, міський голова В. Максим та начальник відділу освіти А. Турова.

"Сьогоднішня подія ще раз підтверджує те, що освіта в пріоритеті, керівництво думає про дітей, а отже переймається майбутнім міста, району та всієї країни.  Адже вперше з моменту побудови сучасного приміщення школи (1938 рік) в ній з'явилась їдальня. Всі, хто сприяли цьому, можуть по-справжньому собою пишатись", - каже Євген Андрійович. 


В закладі створені необхідні умови для того, щоб всі діти могли харчуватись. Безкоштовне харчування передбачено для початкової ланки та пільгових категорій дітей (251 учень). Антоніна Турова наголосила, що їдальня почне функціонувати з січня наступного семестру.

Сьогодні велика увага приділяється питанню контролю за харчуванням дітей. Це тому, що воно відіграє важливу роль у забезпеченні високого рівня здоров’я, збереженні працездатності дитини. Саме тому харчуванню дитини потрібно надавати таке ж значення, як і питанню навчання та виховання. Функціонування їдальні в школі - це важливий крок в забезпеченні комфортних умов перебування в закладі і, як наслідок,  в підвищенні якісних показників навчально-виховного процесу.

Немає коментарів:

Дописати коментар