пʼятниця, 9 грудня 2016 р.

Відбулося засідання колегії районної державної адміністрації

01 грудня 2016 року голова райдержадміністрації Є. Третяков провів чергове засідання колегії
 На порядок денний колегії були винесені наступні питання:
1. Про стан забезпечення організованого підвезення учнів і вчителів Красноградського району до місця навчання і роботи та у зворотному напрямі.
2. Про стан розрахунків за оренду земельних часток (паїв).
3. Про розвиток культури і туризму в Красноградському районі у 2016 році.
4. Про розвиток фізичної культури та спорту в Красноградському районі.
 
 Начальник відділу освіти райдержадміністрації Антоніна Турова доповіла, що регулярний безкоштовний підвіз учнів та вчителів здійснюється 17 транспортними одиницями, розрахованими на 389 посадочних місць. За затвердженими маршрутами руху шкільних автобусів щоденно здійснюється підвіз 625 учнів та 181 педагогічного працівника із 46 населених пунктів до 20 навчальних закладів та у зворотному напрямі.
Особливу увагу було звернуто на безпеку руху шкільних автобусів, яка безпосередньо залежить від стану дорожнього покриття. За даними філії Красноградське ДЕП рух шкільних автобусів здійснюється автомобільними дорогами районного значення загальною протяжністю 95,3 км, з них потребують ремонту 49,3 км, що складає 52% від загальної протяжності дорожнього покриття. Ступінь виконання ремонтних робіт по відновленню покриття на сьогодні складає лише 17% (відновлено 8,37 км покриття).
 Про стан розрахунків за оренду земельних часток (паїв) проінформував начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Анатолій Берднік. Згідно укладених договорів оренди середній розмір орендної плати за 1 га по Красноградському району дорівнює 2119 грн. (по області цей показник становить 1575 грн.).
Станом на 25 листопада поточного року було виплачено майже 79 млн. грн. або 84,7 % від загальної  планової суми.
Незадовільний стан з проведення виплати залишається по підприємствах: ТОВ «Новий сад», ПАТ «Насінневе», ТОВ АПК «Докучаєвські чорноземи», ТОВ « Укрнафтогазресурс».
 Також члени колегії заслухали інформацію про розвиток культури і туризму в Красноградському районі. Завідувач сектору культури і туризму райдержадміністрації Наталія Сіліна зазначила, що мережа закладів культури  Красноградського району налічує 47 установ, в тому числі: 20 клубних закладів (з них 19 сільських), 25 бібліотек (з них 21 сільська), краєзнавчий музей, дитяча школа естетичного виховання. На розвиток культури у 2016 році у районному бюджеті заплановано і доведено майже 6 млн. грн.
 Про розвиток фізичної культури та спорту в Красноградському районі доповів Юрій Скубрій – головний спеціаліст сектору молоді та спорту райдержадміністрації. Фізкультурно-оздоровчою та спортивно-масовою роботою охоплено понад 2000 учнів загальноосвітніх навчальних закладів, що становить 58%. Протягом 2016 року проведено 255 спортивно-масових заходів та змагань для учнівської та студентської молоді, в яких взяли участь 6471 чол.
За підсумками засідання колегії райдержадміністрації з кожного питання прийняті відповідні рішення.

Немає коментарів:

Дописати коментар