суботу, 17 грудня 2016 р.

Красноград - культурне місто

Фото Татьяны Дмитренко.


   Це твердження продовжують доводити митці Красноградщини: поети, музиканти, художники... Словом, люди, які не уявляють свого життя без творчості. Не так давно на базі "Піци" почало працювати арт-кафе з гучною та символічною назвою "Третяковка". Створене воно за ініціативи Галини Третякової, яка сама пише чудові вірші і з задоволенням долучається до всіх культурних заходів в районі та підтримує їх. 

Фото Татьяны Дмитренко.    Творчий клуб вчетверте зібрався 11 грудня в неділю. Серед присутніх був і голова райдержадміністрації Євген Тетяков, який подякував всім представникам культурної еліти Красноградщини за активність та висловив захоплення їхніми талантами. "Мистецтво - це могутній спосіб соціального формування свідомості кожної людини. Ваша діяльність сприяє культурному просвітленню населення. Тому я готовий підтримати усілякі творчі задуми і, по можливості, особисто долучитись до них", - говорить Євген Андрійович.

Фото Татьяны Дмитренко.

   Кожен учасник арт-кафе дарував присутнім частинку своєї душі, неначе відкривав сокровенну таємницю. Хтось віршем, хтось авторською піснею і музикою, а хтось лініями і мазками на полотні, які вималювали сюжет картини. Це створило атмосферу відкритості, щирості та доброзичливості. 
 
 Захід відвідали і члени громадської організації "Ми молоді". Вони довели, що новостворена спільнота об`єднала творчих молодих людей, які прагнуть культурно розвиватись. На виставці картин були представлені роботи учасниць організації. Вікторія Рощупкіна продемонструвала чудову композицію вишивок бісером на полотні. А картини Яни Опалько, написані акрилом, викликали схвальні відгути навіть досвідчених мистецтвознавців із Харкова.  Її роботи під назвами "Механізм життя" та "Віч на віч" назвали інтелектуальним живописом. 
  
 Велика подяка сім'ї Третякових за те, що виступають ініціаторами подібних формувань в районі та місті. Адже саме такі заходи плекають любов та інтерес до своєрідної культури рідного регіону серед населення. 

Немає коментарів:

Дописати коментар