пʼятницю, 16 грудня 2016 р.

Вони зупинили атом

   14 грудня в Україні традиційно проводиться День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — людей, які змогли здолати страшну трагедію 20 століття, що сталася 26 квітня 1986 року.

   Красноградщина долучилась до відзначення цієї дати. Біля пам’ятного знаку ліквідаторам зібрались красноградці та керівники міста і району для урочистого покладання квітів і вшанування загиблих героїв хвилиною мовчання. 

  "Згадуючи Чорнобильську катастрофу та ліквідаторів наслідків аварії, часто говорять: "Вони зробили все, що могли!" Але це не так! Вони зробили неможливе: ціною власного здоров`я та життя зупинили атом. Змінюються століття, попереду ще багато викликів, ніхто не знає, що нас чекає завтра. Але приклад цих людей зобов`язує нас бути сильними!", - говорить Євген Третяков.

   Незважаючи на всі труднощі і проблеми, самі ліквідатори називають 14 грудня святом. Тому продовжилось воно спочатку в районному Будинку культури, а потім учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС запросили на святковий фуршет в кафе "Піца".

  Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим. Величний подвиг здійснили всі, хто брав участь у ліквідації наслідків вибуху на четвертому енергоблоці атомної станції. Пам`ятаймо про це!

Немає коментарів:

Дописати коментар