понеділок, 19 грудня 2016 р.

Фотовиставка "Красноградщина - моя маленька Батьківщина"


16 грудня о 15:00 у приміщенні Красноградської районної бібліотеки відбулась фотовиставка «Красноградщина - моя маленька Батьківщина», організована за підтримки Євгена Третякова.


Звуки саксофону, приємне спілкування, фуршет, чудові фотосвітлини, представлені відвідувачам виставки - все це сприяло створенню гарної атмосфери. 

"Захід такого формату в Краснограді відбувся вперше, - наголосив голова райдержадміністрації, - але це гарний початок. І надалі треба створювати всі умови, щоб це стало постійною традицією. Я особисто маю намір і надалі підтримувати подібні проекти".

У фотовиставці взяли участь аматори фотомистецтва та професійні фотографи. Учасники виставки розкрили досить глибоку і дуже особисту тему «малої Батьківщини». Для кожного це поняття своє, кожен наповнює його певним сенсом,  зрозумілим лише йому. Але загальна мета єдина для всіх - показати свій погляд, світобачення, свою художню майстерність, свій унікальний творчий почерк.

Цього року фотоконкурс присвячений 285-й річниці з дня заснування міста Краснограда.
Аматори фотомистецтва представили свої роботи у таких жанрах:

—архітектура: мости, будівлі, промислові об’єкти, міські пейзажі та їх елементи;
—жанрова фотографія: людина у навколишньому середовищі, родина, культура, стиль життя;

—флора і фауна: макрозйомка, підводна зйомка, дика природа, тварини;

—портрет: чоловік, жінка, дитина, груповий портрет;

—пейзаж: пори року, аерозйомка;
—fine art: натюрморт, колаж, ню, абстракція;

—cпеціальна номінація: Retro — Красноград

На заході були підбиті підсумки районного конкурсу «Фотограф року 2016», в якому взяли участь місцеві професійні фотографи. Фотографії були представлені у таких номінаціях:

—комерційна фотографія;
—об’єктивно про красноградців;
—місто;
—діти;
—вільна тема.

Визначити переможців доручили компетентному журі в складі професійних фотографів з Харкова. Кращих з кращих нагородили дипломами та цінними призами, придбаними за підтримки голови райдержадміністрації Євгена Третякова.

Звання «Фотограф року 2016» здобула Катерина Жагаляк. Вона ж отримала і приз глядацьких симпатій за результатами голосування, яке відбулось під час огляду фотовиставки. З цим ми її і вітаємо!

Переглядаючи виставкові світлини, розумієш, що життя прекрасне, воно кипить навколо нас, хоч іноді в буденних турботах ми цього не помічаємо. Мистецтво фотографії розкриває глядачам очі на прості, здавалось би, істини. Ось в одному кадрі зупиняється мить, наповнена особливими, неповторними почуттями, емоціями, красою... І це справжнє чудо, яке кидає виклик часу. Минають хвилини, дні, роки, змінюються цілі покоління, а фотографія знов і знов дає життя тій історії, яку зміг "впіймати" її автор.

Немає коментарів:

Дописати коментар