понеділок, 30 січня 2017 р.

Нові комп'ютери для загальноосвітніх навчальних закладів Красноградщини



Комп'ютеризація освіти є великомасштабною інновацією, що прийшла в педагогіку в останнє десятиліття. Важко переоцінити вплив новітніх технологій навчання на комплексне формування особистості. Можливості комп'ютера сприяють не лише початковому становленню особистості учня, але й виявленню та розвитку його здібностей, формуванню вміння й бажання вчитися, створенню умов для засвоєння знань та вмінь.

В рамках Угоди між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки від 05 грудня 2014 року про надання Міністерству освіти і науки України комп’ютерного обладнання для загальноосвітніх навчальних закладів та відповідно до Плану розподілу, 62 комплекти комп’ютерного обладнання надійшло до 5 загальноосвітніх навчальних закладів Красноградського району.

Сьогодні відбулось урочисте вручення комп'ютерної техніки за участі голови райдержадміністрації Євгена Третякова, депутата обласної ради від партії БПП "Солідарність" Івана Гляня, начальника відділу освіти Антоніни Турової, голови Красноградської районної організації партії "Солідарність" Олександри Темченко та депутатів Красноградської районної ради від партії "Солідарність" Василя Садлівського та Володимира Бербушенка. Зокрема, 15 комплектів отримала гімназія «Гранд», 9 – Добренський НВК, 8 – Миколо-Комишуватський НВК, 15 – Красноградська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 ім. Копиленка, 15 – Красноградський багатопрофільний ліцей.

Особливо комп'ютерам раділи в сільських школах, адже в більшості з них матеріально-технічна база застаріла. Нова техніка відкриє можливості для  впровадження інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховний процес та стане однією з умов надання  якісної та доступної освіти в сільській місцевості.  

Очільник району зазначив, що ця подія є великим досягненням для Красноградського району та Харківщини, яким варто завдячувати представникам влади обласного рівня і, насамперед, голові Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличній.

Немає коментарів:

Дописати коментар